karamat sarkar xj 50
«12»Pages: 1/2     Go
بۇ تېما 815 قېتىم كۆرۈلدى
baghdaxhan
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 697
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 84
شۆھرەت: 521 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 516 سوم
تۆھپە: 292 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 301 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 572(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-21
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 كېۋەزنىڭ ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىكى

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازما kokturuk تەرىپىدىن نادىرلاندى(2011-06-22)
چۈشەندۈرىلىشى:كېسەل پەيدا قىلغۇچى زەمبۇرۇغ ۋە ئۇنىڭ سىپوراسى
رەسىم:
چۈشەندۈرىلىشى:يۇقۇملىنىش قانونىيتى
رەسىم:
چۈشەندۈرىلىشى:كېۋەز توشۇغۇچى نەيچىسىدىكى ئۆزگىرىش
رەسىم:
چۈشەندۈرىلىشى:كېسەللىك ئالامەتلىرى
رەسىم:
چۈشەندۈرىلىشى:كېسەل يوپۇرماق
رەسىم:
كېۋەزنىڭ ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىكى

  
كېۋەز ساغىرىپ سولىشىش كېسلى: كېۋەز ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىكى مەملىكەتنىڭ ھەر قايسى جايلىرغا كەڭرى تارقالغان بولۇپ، كېۋەز مەھسولاتى ۋە سۈپىتىگە چوڭ تەسىر كۆرسىتىدۇ. كېۋەز ساغىرىپ سولىشىش كېسىلىنى ۋېرتىكىللىيۇم زەمبۇرىغى كەلتۈرۈپ چىقارغان بولۇپ، ئۇنىڭ پارازىت خوجىسى كۆپ، ھازىر ئېنىقلانغىنى 660خىل بولۇپ، ئۇنىڭ ئىچىدە يېزا ئىگىلىك زىرائەتلىرى 184خىلغا يېتىدۇ. كېۋەزگە زىيان سالغاندىن باشقا، پېدىگەن، پەمىدۇر، قوغۇن-تاۋۇز تۈرىدىكىلەر، پۇرچاق تۈرىدىكىلەر، تاماكا ۋە كۈنجۈت قاتارلىق زىرائەتلەرگىمۇزىيان سالىدۇ.

كېسەللىك ئالامىتى ۋە مورفولوگىيسى: كېۋەز گۈلى ئېچىلىشنىڭ ئالدى-كەينىدە پەيدا بولدىغان بولۇپ، كېۋەز تۈپى ئوتتۇرا قىسمىدىن چىققان يوپۇرماقنىڭ يوپۇرماق گىرۋىكى ۋە يوپۇرماق تومۇرى ئارىسىدا سۇس ساغۇچ تەرتىپسز داغلار پەيدابولۇپ، تەدرىجى كېڭىيىپ سېرىق داغقا ئۆزگىرەيدۇ، كېيىن  قوڭۇر رەڭگە ئۆزگىرەپ، ئالقانسىمان داغ شەكىللىندۇ. يوپۇرماق گىرۋىكى ئۈستىگە قورۇلدۇ، ئېغىر بولغاندا، تۈپى بىلەنلار قۇرۇپ تۈگەيدۇ، ئەمما يوپۇرماق تۆكۈلۈپ كەتمەيدۇ. كېۋەز غوزا تۇتۇش مەزگىلدە، ھەر قېتىملىق يامغۇردىن كېيىن، بىرخىل جېددى خاراكتىرلىق ساغىرىپ سولىشش پەيدا بولۇپ، يوپۇرماق ئاساسى تومۇرى ئارىسىدا سۇ ئۆرلەپ قالغاندەك سۇس يېشىل داغلار پەيدا بولىدۇ، يوپۇرماق ناھايتى تىزلا سولىشىپ ساڭگىلاپ قالدۇ. كېۋەز قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى ۋە كېۋەز ساغىرىپ سولىشىشى كېسىلى بىرلا ئېتىزدا ئارلاش پەيدا بولدۇ، بۇ ئىككى خىل كېسەللىكنىڭ پەرقى ئاساسلىق تۆۋەندىكى 6 تەرەپنى ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ:
       1. قۇرۇپ سولىشىش كېسەللىكى بولسا كېۋەزنىڭ مايسا مەزگىلدە ئېغىر پەيدا بولۇپ، غۇنچە مەزگىلى بولسا كېسەللىك يۈز بېرىشنىڭ يوقىرى پەللىسىگە يېتىدىغان ۋاقتى. ساغىرىپ سولىشىش كېسىلى بولسا غۇنچە مەزگىلدىن باشلاپ پەيدا بولىدۇ؛
       2. قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى كېۋەز ئۇچىدىن يىلتىز تەرەپكە قاراپ تەرەققى قىلىدۇ، ساغىرىپ سولىشىش كېسىلى ئەكسىنچە يىلتىزغا يېقىن تەرەپتە ئاۋال پەيدا بولۇپ، كېيىن كېۋەز تۈپى ئۇچىغا قاراپ تەرەققى قىلدۇ؛
       3. قۇرۇپ سولىشىش كېسىل بولغان كېۋەز تۈپىدە پاكارلاپ، سولىشىش ئالامىتى ئىپادىلىندۇ، ھەم كېۋەز يوپۇرمىقى كىچىكلەپ، قېلىنداپ، قورۇلۇپ قالىدۇ. ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىكىدە يوقارقىدەك ئۆزگىرىشلەر بولمايدۇ؛
       4. قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى بولغان كېسەل تۈپىنىڭ يوپۇرماق تومۇرلىرى ساغىرىپ، تورسىمان داغلار پەيدا بولىدۇ شەكىللنىدۇ. ئەمما ساغىرىپ سولىشىش كېسىلى بولغان كېۋەز تۈپىنىڭ يوپۇرماق تومۇرى يېشىل ھالەتتە بولۇپ، يوپۇرماق ئاساسى تومۇرى ئوتتۇرسىدىكى يوپۇرماق ئېتىدە سېرىق داغ پارچىلىرى ھاسىل بولدۇ؛  
        5. قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى دەسلەپكى مەزگىلدە يوپۇرماق تاشلاپ، قۇرۇق شېخىلا قالىدۇ، ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىكىدە دەسلەپكى مەزگىلدە يوپۇرماقنىڭ چۈشىشى ئاز بولۇپ، كۆپىنچە كېيىنكى مەزگىلدە كۆپ بولدۇ؛
        6.كېسەل تۈپىنىڭ يىلتىز، غول، يوپۇرماق سېپى قاتارلىق قىسىملىرنى ئوتتۇردىن يارغاندا، قۇرۇپ سولاشقان كېسەللىك تۈپىنىڭ توشۇغۇچى نەيچىسى قېنىق قوڭۇر رەڭدە بولىدۇ، ساغىرىپ سولاشقان كېسەللىك تۈپىنىڭ توشۇغۇچى نەيچىسى سۇس قوڭۇر رەڭدە بولىدۇ.  قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى ۋە ساغىرىپ سولىشىش كېسىلىنىڭ دائىم ئوخشاش بىر كېۋەز تۈپىدە پەيدا بولغانلىقىنى ئۇچراتقىلى بولىدۇ. قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى ئاساس بولغان كېۋەز تۈپىنىڭ ئاساسى غول ۋە مىۋە شاخچىلىرى بوغۇم ئارلىقى قىسقىرايدۇ، كېۋەز تۈپى دائىم ئەتراپىغا يېيىلىپ پاكارلايدۇ، كۆپ قىسىم يوپۇرماقلار قورۇلۇپ كىچىكلەيدۇ، يوپۇرماق رەڭگى قېنىقلايدۇ ياكى سېرىق تورسىمان داغلار بولغان تىپىك ھالەتتىكى قۇرۇپ سولىشىش كېسەللىك ئالامىتى ئىپادىلىندۇ. شۇنىڭ بىر ۋاقىتتا، كېۋەز تۈپىنىڭ ئوتتۇرا، تۆۋەن قىسىم يوپۇرماقلىردا ئالقانسىمان سېرىق داغلار پەيدا بولدۇ. ساغىرىپ سولىشىش كېسىلى ئاساس بولغان كېسەللىك تۈپنىڭ كۆپ قىسىم يوپۇرماقلىرىدا پارچە-پارچە داغلار ياكى ئالقانسىمان قۇرۇشقان بولۇپ، تىپىك ھالەتتىكى ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىك ئالامىتى كۆرۈلدۇ. ئەمما ئۇچ قىسمىدىكى يوپۇرماق قۇرۇلۇپ، يوپۇرماق رەڭگى قېنىقلايدۇ،  بەزىدە قۇرۇپ سولىشىش كېسەللىكىدە بولدىغان تىپىك ئالامەتلەر كۆرۈلۈپ بىر قىسىم يوپۇرماقلاردا سېرىق تورسىمان داغلار شەكىللىندۇ، توشۇغۇچى نەيچىسى سۇس قوڭۇر رەڭ ياكى قوڭۇر رەڭگە ئۆزگىرەيدۇ.

پەيدا بولۇش قانونىيتى: كېۋەز ساغىرىپ سولىشىش كېسەللىك مىكروبى بولسا ئاساسلىق ماكرو زەمبۇرۇغ يادرۇسى ئارقىلىق قىشتىن ئۆتىدۇ، بۇنىڭدىن باشقا كېۋەز ئۇرۇقىنىڭ ئىچى ۋە سىرتىدا، كېسەللىك قالدۇق تېنىدە، كېسەللىك مىكروبى بولغان كېۋەز ئۇرۇقى پوستىدا قىشتىن ئۆتۈپ تارقىلدۇ. كېسەللىك مىكروبى بولغان ئۇرۇق بولسا يىراق ئارلىققا تارقىلىش ۋە كېسەللىك رايونىدىكى تارقىلىشنىڭ ئاساسلىق باسقۇچى. كېسەللىك پەيدا بولدىغان مۇۋاپىق تېمپىراتۇرا بولسا 25 سېلسىيە گىرادۇستىن 28 سېلسىيە گىرادۇسقىچە بولىدۇ، 25 سېلسىيە گىرادۇستىن تۆۋەن بولغاندا، ياكى 30 سېلسىيە گىرادۇستىن يوقىرى بولغاندا كېسەل پەيدا بولۇشى ئاستىلايدۇ. 35 سېلسىيە گىرادۇستىن يوقىرى بولغاندا كېسەللىك ئالامەتلەر يوشۇرۇن بولۇپ ئىپادىلەنمەيدۇ. ھۆل- يېغىن كۆپ بولغان يىللار ياكى مۇۋاپىق تېمپىراتۇرا، يوقىرى نەملىك شارائىتى كېسەللىكنىڭ پەيدا بولىشىغا پايدىلىق.

ساغىرىپ سولىشىش كېسىلدىن مۇداپىئەلىنىش ۋە داۋالاش ئۇسوللىرى: كېسەللىككە قارشىلىقى بولغان ئەلا سورتلارنى كېڭەيتىش كېرەك. ئەگەر كېۋەزلىكتە ساغىرىپ سولىشىش كېسىلى پەيدا بولغاندا، ئۇنى داۋالاش ناھايتى تەسكە توختايدۇ. شۇڭا، ئالدى بىلەن كېسەل مىكروبلىرنىڭ كېرىشى قاتتىق توسۇش كېرەك، كېسەللىك رايونىغا قارىتا ئونۋېرسال ئالدىنى ئېلىش ئۇسۇلىنى قوللىنىش لازىم. كېسەلسىز رايوننى قوغداش ، ئاز  كۆرۈلدىغان كېسەل رايونىنى يوق قىلىش، يىنىڭ بولغان كېسەل رايونىنى كونتىرول قىلىش، ئېغىر بولغان كېسەل رايونىنى ئۆزگەرتىش لازىم. 1. كېسەلسىز رايوننى قوغداش ئىنتايىن مۇھىم، ھازىر دۆلىتىمىز كېۋەز ئېتېزلىرنىڭ 3تىن 2 قىسمى كېسەلسىز رايون. شۇڭا ئالدى بىلەن ئۆسۈملۈكلەرنى كارانتىن قىلىشنى كۆچەيتىپ، كېسەل مىكروبلىرنىڭ كەڭ دائىرلىق تارقىلىشى كونتىرول قىلىش لازىم. بۇنىڭدىن باشقا ئۇرۇقنى دېززىنفىكسىيە قىلىش لازىم. سىرىتقا يۆيكەيدىغان ئۇرۇق ياكى گۇمانلىق ئۇرۇقلارنى سولفات كىسلاتاسى بىلەن ئۇرۇق پوستى سىرتىدىكى تالالارنى چۈشۈرۈش ۋە باشقا مىكروپ ئۆلتەرگۈچى دارىلار بىلەن دېززىفىكسىيەلەش لازىم.
      (1) سولفات كىسلاتاسى بىلەن ئۇرۇق پوستى سىرتىدىكى تالالارنى چۈشۈرگەندە، 1كىلوگىرام سولغات كىسلاتاسىنى 110دىن120 سېلسىيە گىرادۇسقىچە قىزدۇرغاندىن كېيىن، 10 كىلوگىرام ئۇرۇق بار بولغان ئىدىش ياكى باشقا قاچىلارغا قۇيۇش بىلەن بىرگە 10 مىنوت ئەتراپىدا ئارلاشتۇرلىدۇ. كېۋەز ئۇرۇقىنىڭ سىرتقى پوستىدىكى قىسقا تالالار تەلتۆكۈس تازلىنىپ، ئۇرۇق قارا سىلىق ھالەتكە كەلگەندىن كېيىن، ئۇرۇق سۈزۈك سۇ بىلەن تاكى سۇدا پەيدا بولغان ساغۇچ رەڭ ۋە سولفات كىسلاتا پۇرۇقى يوقالغىچە چايقىلدۇ. چايقاپ بولغاندىن كېيىن يېيىپ قۇرۇتۇلۇپ تېرىشقا بولىدۇ.
       (2) ئىلمان بولغان 402 دارا سۇيۇقلۇقى بىلەن ئۇرۇقنى چىلاپ تۇرغۇزۇش لازىم: ئىدىش ئىچىگە 65 سېىلسىيە گىرادۇس ئەتراپىدىكى ئىسسىق سۇدىن 100 كىلوگىرام قۇيغاندىن كېيىن، ئۇنىڭ ئۈستىگە 80% لىك 402 دارا سۇيۇقلۇقىدىن 50 مىللىلىتىر قۇيۇپ ئارلاشتۇرغاندىن كېيىن، سولغات كىسلاتاسىدا تالاسىزلاشتۇرۇلغا كېۋەز ئۇرۇقىدىن 40 كىلوگىرامنى دارا سۇيۇقلۇقىغا چىلاپ يېرىم سائەت تۇرغۇزۇپ سۈزىۋېلىندۇ. دارا سۇيۇقلۇقىنىڭ تېمپىراتورىسى 55-60 سېىلسىيە گىرادۇس ئارلىقدا بولىشى لازىم. سۈزىۋېلىنغان ئۇرۇق بىۋاستە تېرىلسىمۇ ياكى قۇرۇتقاندىن كېيىن ئىشلىتىلسىمۇ بولىدۇ.
        (3) كۆپخىل كېسەللىك مىكروبىنى ئۆلتۈرەلەيدىغان رىئاكتىۋ _ دوجۈنلىڭ)多菌灵( غا ئۇرۇقنى چىلاش: ئۈنۈملۈك تەركىبى% 0.3-%0.4  بولغان دوجۈنلىڭ سۇيۇقلىقى بىلەن ئادەتتىكى تېمپىراتورىدا كېۋەز ئۇرغىنى 12-14 سائەت ئەتراپىدا چىلىندۇ، بۇئارقىلىق ئۇرۇق  ئۇرۇق شاكىلى ئىچى ۋە سىرتىدىكى كېسەللىك مىكروبلىرنى يوقىتىشقا بولىدۇ.
[ بۇ يازمىنىbaghdaxhanدە2011-06-22 18:23قايتا تەھرى ]
تېما تەستىقلىغۇچى : hawar
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-06-22, 16:18
ئۇيغۇرۇم ئۆز ئىشەنچىمنىڭ مەنبەسى !
باغداشخان
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-06-22 15:23 |
oguzhan
دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 59
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 526
شۆھرەت: 2695 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 2696 سوم
تۆھپە: 1605 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1605 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 1113(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

         بۇ  كەسىپنىڭ  ئەھلى  ئوخشايسىز   ،   دېھقانلىرىمىزغا  پايدىلىق   بولغان   ياخشى  تېمىكەن  .     دائىم   مۇنازىرلىشىپ  تۇرايلى  چۈشىنىش  ھاسىل  قىلىمىز   .
[ بۇ يازمىنىoguzhanدە2011-06-23 17:35قايتا تەھرىرلى ]
西部医院
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 16:46 |
oguzhan
دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 59
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 526
شۆھرەت: 2695 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 2696 سوم
تۆھپە: 1605 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1605 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 1113(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

     پايدىلىق  قىممىتى  يۇقىرى   تېمىلىرىڭىز   ئۈزۈلۈپ   قالمىسۇن   .  
[ بۇ يازمىنىoguzhanدە2011-06-23 17:27قايتا تەھرىرلى ]
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 17:01 |
zarbidar
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 1794
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 70
شۆھرەت: 400 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 400 سوم
تۆھپە: 236 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 236 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 12(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئالدى بىلەن تېمىڭىزغا رەھمەت.
سۇئال:ئادەتتە دېھقانلار كېۋەز تېرىغاندا ئۇرۇقنى ھېچقانداق بىر تەرەپ قىلمايلا تېرىۋېرىمىز، بىز سېتىۋالغان ئۇرۇقلار ئادەتتە سىز دېگەن دېزىنفىكسىيەلەردىن ئۆتكەنمۇ(ئۇرۇقچىلىق پونكىتلىرى ئادەتتە ئاشۇنداق دېزىنفىكسىيەلەرنى قىلىپ بوپ ئاندىن ئۇرۇقنى خالتىغا قاچىلامدۇ )؟ كېۋەزلىكتە بىرە - ئىككى تال كېسەل مايسا بولسىغۇ ۋاقتىدىلا يۇلىۋېتىمىز ،  ئەگەر كۆپ مىقداردا پەيدا بولسا قانداق قىلىمىز؟ ئاۋۇ سۇلفات كىسلاتا قانچە پىرسەنتلىك؟
hawar
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 19:14 |
tarati
http://risaletmerdan.blogbus.com/

دەرىجىسى : تەكلىپلىك ئەزا


UID نۇمۇرى : 81
نادىر تېما : 11
يازما سانى : 934
شۆھرەت: 5201 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 5173 سوم
تۆھپە: 3056 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 3038 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 2819(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

باغداشخان : ئەھمىيەتلىك تېمىڭىزغا رەھمەت.
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 19:17 |
kalamxah

دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 214
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 156
شۆھرەت: 1005 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 1007 سوم
تۆھپە: 560 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 560 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 357(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

    ئەسسالامۇئەلەيكۇم! ئاللاھ رەھمەت قىلسۇن قېرىندىشم ! مۇشۇنداق پايدىلىق تېمىلىرىڭىز ئۈزۈلمىسۇن! ئاللاھ ئەجرىڭىزنى بېرەر.
西部医院
كۆپ تىللىق بولۇش شەرەپ،ئانا تىلىنى بىلمەسلىك جىنايەت!
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 19:23 |
kokturuk
ئىنسان دىگەن نىمە؟ ئىنساندەك ياشاشچۇ؟

دەرىجىسى : باشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 410
نادىر تېما : 7
يازما سانى : 517
شۆھرەت: 3325 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 3311 سوم
تۆھپە: 1860 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1894 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 965(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-10
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

سىزنىڭ ئەسەرلىرىڭىز باغداش مۇنبىرى ئۇچۇن شەرەپ .رەھمەت سىزگە.
sarkar
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 20:48 |
iwirgholl
دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 66
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 415
شۆھرەت: 2368 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 2384 سوم
تۆھپە: 1371 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1372 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 1334(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

قوللىنىشچان تېمىلىرىڭىز ئۈزۈلمىسۇن.
سوراپ باقسام:110-120 سېلتسىي گرادۇسلۇق كىسلاتاغا10مىنۇت چىلانسا ئۇرۇقنىڭ بىخلىنىشىغا تەسىر كۆرسەتمەمدۇ؟ بالىلارچە تىل بىلەن دىگەندە ئۇرۇق پىشىپ قالمامدۇ؟  
hawar
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-22 20:59 |
baghdaxhan
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 697
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 84
شۆھرەت: 521 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 516 سوم
تۆھپە: 292 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 301 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 572(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-21
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئەسسالام ئەلەيكوم، ھۈرمەتلىك ئاكا-ئاچا، ئۇكا-سىڭىللار، قوللاپ بەرگىنىڭلارغا كۆپ تەشەككۈر. سورىغان سۇئالىڭلارغا ۋاقتىدا جاۋاب قايتۇرالمىدىم، كەچۈرۈڭلار.
زەربىدارغا: ئۇرۇقچىلىق پونكىتلىرى ئادەتتە ئۇرۇقلارنى كۆپىنچە سولفات كىسلاتاسى بىلەن دېزىنفىكسىيە قىلغاندىن كېىيىن بازارغا سالىدۇ. ئەگەر ئۇرۇق دېزىنفىكسىيە قىلىنمىغان بولسا، ئۇرۇق شاكىلى سىرتىدا قالدۇق كېۋەز تالالىرى بولىدۇ. ئەگەر كېۋەز لىكتە كۆپ مىقداردا كېسەل بىلەن يۇقۇملانغان مايسا بولسا، كېۋەز ئۇرۇقىدا مەسىلە كۆرۈلمىسە، تۇپراقتا كېسەل مىكروبى ساقلىنىپ قالغان بولىدۇ. شوڭلاشقا كېۋەز تېرىلىشتىن ئاۋۋال تۇپراقنى دېزانفىكسىيەلەش كېرەك.  دوجۈنلىڭ(多菌灵)،ئېمېيلىڭ(恶霉灵)،دىخۇاڭنا(敌磺钠-يەنى دىكېسوڭ دەپمۇ ئاتىلدۇ 敌克松) قاتارلىق دارىلار كېۋەز مايسا ئېتىزىدىكى تۇپراقنى دېززىنفىكسىيەلەشتە دائىم ئىشلىتىدىغان مىكروپ ئۆلتەرگۈچى دارىلاردۇر.
لوئەنتوڭ(络氨铜)،ۋۇلۈشىياۋجىبېن(五氯硝基苯)، جۈندۇچىڭ(菌毒清)، سەنلۈيىچىڭنىياۋسۈئەن(三氯异氰尿酸)،فۇ.ۋۇ(福•五)،لوجۈنچىڭ(咯菌腈)،جىياجىلىيۇۋجۈنلىڭ(甲基硫菌灵) قاتارلىق دارىلارنى ئۇرۇققا ئارلاشتۇرۇشقا ياكى كېۋەز مايسا مەزگىلدە پۈركىسىمۇ تۇپراقنى دېزىنفىكسىيەلەش ۋە كېۋەز مايسا مەزگىلدىكى كېسەللىكلەرنىڭ ئالدىنى ئېلىش رولى بولىدۇ. بۇنىڭدىن باشقا بىر قىسىم كەڭ دائىردە مىكروب ئۆلتۈرەلەيدىغان كىروب يوقاتقۇچى دارىلار دىن توڭگاۋشاڭ(铜高尚)، يىسۈئەنسۇ(مىكروب يوقاتقۇچى402___乙蒜素) قاتارلىقلارنى كېۋەز مايسا مەزگىلدە ئىشلەتسىمۇ، كېۋەز ساغىرىپ سولىشىش كېسىلى، كېۋەز قۇرۇپ سولىشىش كېسىلى ۋە باشقا كېسەللىكلەرگىمۇ ياخشى بولغان داۋالاش ئۈنۈمى بولىدۇ.
27.12%碱式硫酸铜悬浮剂_澳大利亚纽发姆公司.

      [سوراپ باقسام:  110 - 120 سېلتسىي گرادۇسلۇق كىسلاتاغا10مىنۇت چىلانسا ئۇرۇقنىڭ بىخلىنىشىغا تەسىر كۆرسەتمەمدۇ؟ بالىلارچە تىل بىلەن دىگەندە ئۇرۇق پىشىپ قالمامدۇ؟ ]
      كېۋەز ئۇرغىنىڭ مېغىزىنى ناھايتى قاتتىق بولغان بىر قەۋەت سىرىتقى شاكال ئوراپ تۇرىدۇ، ھەم سولفات كىسلاتاسىدا ئۇزۇن ۋاقىت چىلانمايدۇ، شۇڭا كېۋەز ئۇرغىنىڭ بىخلىنىشىغا تەسىر كۆرسەتمەيدۇ.
sarkar
ئۇيغۇرۇم ئۆز ئىشەنچىمنىڭ مەنبەسى !
باغداشخان
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-23 19:29 |
baghdaxhan
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 697
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 84
شۆھرەت: 521 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 516 سوم
تۆھپە: 292 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 301 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 572(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-21
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئەسكەرتىش: دارىلارنىڭ ناملىرنى ئاڭاڭ تەرجىمىسى بويىچە قوللاندىم، توغرا چۈشىنىشىڭلارنى ئۈمىد قىلىمەن.
ئۇيغۇرۇم ئۆز ئىشەنچىمنىڭ مەنبەسى !
باغداشخان
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-23 19:35 |
baghdaxhan
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 697
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 84
شۆھرەت: 521 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 516 سوم
تۆھپە: 292 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 301 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 572(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-21
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

دېھقانلار ئۇرۇق سېتىۋالغاندا كېۋەز ئۇرقىنىڭ بىخلىنىش نىسبىتىنى سۈرۈشتۈرسە بولىدۇ، ئادەتتە بىخلىنىش نىسبىتى %90  تىن يوقىرى بولۇش تەلەپ قىلنىدۇ. ئۇرۇق پۇچەك، تويۇنمىغان بولسا بىخلىنىشىغا تەسىر يېتىدۇ!
ئۇيغۇرۇم ئۆز ئىشەنچىمنىڭ مەنبەسى !
باغداشخان
چوققا [10 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-06-23 20:34 |
كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
«12»Pages: 1/2     Go
Bagdax bbs » خەۋەر ئۇچۇرلار