karamat sarkar xj 50
«12»Pages: 1/2     Go
بۇ تېما 559 قېتىم كۆرۈلدى
ilim
دەرىجىسى : باشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 35
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 502
شۆھرەت: 3296 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 3348 سوم
تۆھپە: 1832 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1864 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 771(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 ئون قاچا تاماقنىڭ بىر قاچىسىدا ئەرۋەز مېيى بار

ئەسلى مەنبە :
http://news.sohu.com/20110921/n320034962.shtml سوخۇ تورى

ئازگال مېيىنىڭ ھەر توننىسىنىڭ تەننەرقى ئاران 300 يۈەن ئەتراپىدا بولۇپ، ھەقىقەتەنمۇ شاپاق نەرقى دېيشكە بولىدىكەن. نوپۇزلۇق مۇتەخەسسىسلەرنىڭ مۆلچەرىچە، جۇڭگولۇقلار يەۋاتقان ھەر 10 قاچا تاماقنىڭ 1 قاچىسىدا ئازگال مېيى بولۇشى مۇمكىن ئىكەن. بۇ خىل ئەھۋال يېمەكلىك بىخەتەرلىك ئورۇنلىرىنى يەنە بىر قېتىم قاتتىق چۆچۈتكەن.
ئالدىنقى ھەپتە، جامائەت خەۋپسىزلىك مىنىستىرلىكىنىڭ بىر تۇتاش يېتەكچىلىكىدە، يىغىش-سۈزۈش، يۈزە پىششىقلاپ ئىشلەش، ھايىنىغا سېتىش، يەنىمۇ پىششىقلاپ ئىشلەش، توپ تارقىتىش، پارچە سېتىش قاتارلىق 6 چوڭ ھالقىنىڭ بىرى بولغان ئازگال مېيى قارا ئىشلەپچىقىرىش كەسىپ زەنجىرى سۇ يۈزىگە قايتا لەيلەپ چىقتى.
دۆلەتلىك يېمەكلىك مېيىنى ئۆلچەملەشتۈرۈش كومىتېتىنىڭ ماي خام ئەشياسى ۋە ماي خىزمىتى گۇرۇپپىسىنىڭ گۇرۇپپا باشلىقى، ۋۇخەن سانائەت ئىنىستىتۇتى يېمەكلىك ئىلمى ۋە قۇرۇلۇش ئىنىستىتۇتىنىڭ پروفېسسورى خې دوڭپىڭ مۇنداق دەيدۇ: ھازىر دۆلىتىمىزدە ھەر يىلى تاماق ئۈستىلىگە قايتىپ كېلىدىغان ئازگال مېيى 2 مىليۇن توننىدىن 3 مىليۇن توننىغىچە بولۇپ، دۆلىتىمىزنىڭ بىر يىلدا ئىستېمال قىلىدىغان ھايۋانات-ئۆسۈملۈك مېيىنىڭ ئىستېمال مىقدارى 22.5 مىليۇن توننا. مۇشۇ نىسبەت بويىچە ھېسابلىغاندا، بىز يەۋاتقان ھەر 10 قاچا تاماقنىڭ 1 قاچىسىدا ئازگال مېيى بولۇشى مۇمكىن.






ئازگال مېيىنىڭ ئىشلەپچىقىرىلىش جەريانىنى كۆزەتسەك، ئۇنىڭ خام ماتېرىيالى يېمەك-ئىچمەك ساھەسىدىكىلەر تاشلىۋەتكەن قالدۇق تاماقتىن كەلگەن بولۇپ، قانۇنسىز ئۇنسۇرلار بۇ خىل تاشلاندۇق تاماقنى يىغىپ كېلىپ، قايتا پىششىقلاپ ئىشلەپ يەنە تاماق ئۈستىلىگە قايتۇرۇپ كەلگەن.

ئۇنداقتا، ئازگال مېيىنىڭ تاماق ئۈستىلىگە قايتىپ كېلىشىنىڭ ئالدىنى ئېلىش ئۈچۈن قانداق قىلىش كېرەك؟

يېمەك-ئىچمەك كارخانىلىرى: يىغىۋېلىش پرىنسىپلىرىنى كونكرېتلاشتۇرۇشى كېرەك
مۇخبىرنىڭ ئىگەللىشىچە، ھازىر ئاشخانا ئەخلەتلىرى ۋە كېرەكسىز تاماق مېيى قاتارلىقلارنىڭ يۆتكىلىش ئەھۋاللىرىنى نازارەت قىلىش خىزمىتى ئاساسەن يوق دېيەرلىك ھالەتتە ئىكەن. «ئازگال ژۈندىلىرىنى ئادەتتە باشقىلار ئاكتىپلىق بىلەن كېلىپ يىغىپ كېتىدۇ، بىز ژۈندە يىغىۋېلىش ھەققى ئالىمىز. ئۇلار ژۈندىلەرنى ئېلىپ كېتىپ چوشقا، توخۇ باقىدۇ.» مانا بۇ 2 يەردە گۇاڭدۇڭچە قورۇما مەيخانىسى ئاچقان نوپۇزلۇق يېمەك-ئىچمەك كەسپىي بىلەن شۇغۇللانغۇچى ۋۇ لىمىن (ئۆزگەرتىلگەن ئىسىم)نىڭ مۇخبىرغا ئېيتقان سۆزى. ئۇ مۇخبىرغا گۇاڭدۇڭدىكى كۆپ ساندىكى ئوتتۇرا-كىچىك تىپتىكى مەيخانا-رېستۇرانلارنىڭلارنىڭ ژۈندىسىنىڭ ھەممىسى شەخسلەر تەرىپىدىن يىغىۋېلىنىدۇ، دەپ بىلدۈردى. ئەمما 10 غا يېقىن ئوتتۇرا تىپتىكى تېز تاماقخانىسىنىڭ مەسئۇلى بولغان گۇڭجۇلۇق لى مىڭچۈەن (ئۆزگەرتىلگەن ئىسىم) مۇخبىرغا راستچىللىق بىلەن مۇنداق دەيدۇ: تاماقخانىمىزنىڭ كېرەكسىز ژۈندىلىرىنىڭ بىر قىسىمى مۇھىت ئاسىراش ئىشخانىسىنىڭ ئادەملىرى تەرىپىدىن يىغىۋېلىنغاندىن باشقا قالغان قىسمىنى شەخسى ژۈندە يىغىۋالغۇچىلار يىغىۋالىدۇ.
  



9-ئاي كىرگەندىن بېرى، «گۇاڭجۇ شەھەرلىك ئاشخانا ئەخلەت-چىقىرىندىلىرىنى بىر تەرەپ قىلىشنى باشقۇرۇش چارىسى (پىكىر ئېلىش ھۆججىتى)»، «گۇاڭجۇ شەھەرلىك تاشلاندۇق يېمەكلىك مېيىنى باشقۇرۇش چارىسى (پىكىر ئېلىش ھۆججىتى)» قاتارلىق ئىككى پارچە باشقۇرۇش چارىسى ئاقىمۇ-ئارقا ئامما بىلەن يۈز كۆرۈشۈپ، ئاممىنىڭ پىكىرى قوبۇل قىلىندى.
ناھايىتى ئېنىقكى، نازارەت قىلىش ئورۇنلىرى مۇكەممەل بولغان تاشلاندۇق يېمەكلىك مېيىنى يىغىۋېلىش، بىر تەرەپ قىلىش قاتارلىق پۈتكۈل ھالقىلارنى چىڭ تۇتۇپ ئىشلەپ، ئازگال مېيىنىڭ قايتىدىن تاماق ئۈستىلىگە چىقىشىنىڭ ئالدىنى ئېلىش ئىشلىرىنى قېلىپلاشتۇرۇش ئۈچۈن تىرىشىۋاتقان بولسىمۇ، ئەمما، كۆپ ساندىكى يېمەكلىك ساھەسىدىكى كىشىلەر بۇنداق مۇكەممەل باشقۇرۇش چارىسىنىڭ ئىجرا قىلىنىش ئۈنۈمىدىن ئەنسىرىمەكتە.
گۇاڭجۇدىكى  يەنە بىر نوپۇزلۇق زەنجىرسىمان تېز تاماقخانىنىڭ مەسئۇلى  يې جى (ئۆزگەرتىلگەن ئىسىم) مۇخبىرغا مۇنداق دەيدۇ: زەنجىرلەشتۈرۈپ باشقۇرۇش تۈزۈمى (四联单制度)  يېمەكلىك ژۈندە مېيىنىڭ قانۇنسىز ئۇنسۇرلارنىڭ قولىغا چۈشۈپ قايتا پىششىقلاپ ئىشلىنىشىنىڭ  ئالدىنى ئۈنۈملۈك ئالالمايدۇ.يېمەكلىك ژۈندە مېيىنىڭ زادى قانچىلىك ئىكەنلىكىنى نازارەت قىلىپ بېكىتىش بۇ قىيىن مەسىلە، ئەگەر تاماقخانىدا 4 تۇڭ يېمەكلىك ژۈندە مېيى بولسا، ئەمما تاماقخانا مەسئۇللىرى زەنجىرلەشتۈرۈپ باشقۇرۇش جەدۋىلىگە 2 تۇڭ دەپ ئېلان قىلسا، قالغان 2 تۇڭ يېمەكلىك ژۈندە ماينى ئوخشاشلا قانۇنسىز ئۇنسۇرلارغا سېتىپ بەرسە، بۇ خىل ئەھۋالنى بايقاش تەس بولغاچقا، بۇ خىل باشقۇرۇش تۈزۈمىنىڭ يەنىلا ھەقىقىي ئۈنۈم بېرىشى ناتايىن.
  





مۇناسىۋەتلىك ئەربابلار مۇنداق دەيدۇ: يىغىۋېلىش خىزمىتىنى ھۆكۈمەت باش بولۇپ نازارەت قىلىپ، ھۆكۈمەت تەرىپىدىن بىر قانچە نوپۇزلۇق كارخانىلارنى ئورۇنلاشتۇرۇپ يىغىۋالسا ئۈنۈمى بىر قەدەر ياخشى بولىدۇ.
ئۇنىڭدىن باشقا، تاماق ژۈندىسى، كېرەكسىز تاماق مېيىنىڭ قانۇنسىز ئۇنسۇرلارنىڭ قولىغا چۈشۈپ قېلىشىنىڭ سەۋەبى، مەنپەئەتنىڭ كۈچىدىن بولغان. ھازىر كۆپ ساندىكى يېمەك-ئىچمەك ئورۇنلىرىنىڭ ژۈندە ماي تۇڭلىرى مەخسۇس كىشىلەر تەرىپىدىن يىغىۋېلىنىدىغان بولسىمۇ، ئەمما يىغىۋالغۇچى يېمەك-ئىچمەك ئورۇنلىرىغا مەلۇم مىقداردا ھەق تۆلەيدۇ. قىسمەن يېمەك-ئىچمەك ئورۇنلىرىنىڭ كېرەكسىز ژۈندىلەرنى سېتىپ قىلغان كىرىمىمۇ نەچچە 10 مىڭ يۈەنگە يېتىدۇ. ئىشقىلىپ، نورمال ئىش پرىنسىپى بويىچە ئىش كۆرگەندە، ھەر قايسى جايلاردىكى نازارەت تارماقلىرىنىڭ قوللىنىدىغىنى «كىم ئىشلەپچىقارغان بولسا، شۇ ھەق تاپشۇرۇشقا مەسئۇل» بولغانلىقتىن، بۇنىڭ ئۈنۈملۈك ئالدىنى ئالغىلى بولمايدۇ. ۋۇ لىمىن مۇنداق بىلدۈردى: يىغىۋېلىشتا ئەگەر يېمەك-ئىچمەك ئورۇنلىرى قايتا ھەق تاپشۇرۇشقا توغرا كەلسە، بۇ خىل تۈزۈمنىڭ ئۈنۈمى تېخىمۇ ئاجىزلىشىشى مۇمكىن. ئەمما كەسپىي خادىملار تاشلاندۇق ماينىڭ زادى ئەخلەتمۇ ياكى بايلىقمۇ؟ بۇ ھەقتە قايتا بېكىتىش ئېلىپ بېرىش كېرەك دەپ تەكىتلەيدۇ.


مەنبە: ئەلداۋا ساغلاملىق تورى
[ بۇ يازمىنىilimدە2011-09-26 12:56قايتا تەھرىرلىدى ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-09-26 12:51 |
turan
تەپەككۇردىن ئايرىلغان كۇنۇم ھاياتىمنىڭ ئاخىرلا ..
دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 159
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 422
شۆھرەت: 2332 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 2335 سوم
تۆھپە: 1365 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1372 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 296(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-14
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

يەنىلا ئۆزمىزنىڭ يەرلىك خەلقى ئېشلەپچىقارغان چېگىت مىيى ياخشى،بۇ لەنەت تەككۇرلەر قانچلىغان كىشلەرگە زىيانكەشلىك قىلغاندۇ،ھە؟ئۆزگە دۆلەتلەردە بۇنداق ئىشلار تامامەن يوققۇ دەيمەن..
西部医院
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-26 13:26 |
taxkin
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3201
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 28
شۆھرەت: 150 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 150 سوم
تۆھپە: 88 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 88 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 74(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-11
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-08
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ھۆھۆ....................................................ھۆ
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-26 19:26 |
taxkin
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3201
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 28
شۆھرەت: 150 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 150 سوم
تۆھپە: 88 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 88 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 74(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-11
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-08
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

يەر يۇتقۇر نىجىسلار  قىلمىغان  مۇشۇ ئىشى قاپتۇ دە ؟ بۇلارنىڭ مەخسىدى  بىزنىڭ  ئىمانىمىز غا  دەخلى يەتكۈزۈپ  ئىتقادىمىز نى سۇسلاشتۇرۇش.
hawar
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-26 19:30 |
manzil
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3333
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 78
شۆھرەت: 415 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 428 سوم
تۆھپە: 244 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 244 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 52(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-20
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-17
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئۈزىمىزنىڭ  جۇۋازلىرى شۇنچە ياخشى ھە!
ئازراقلا ئزدەنسەك كۆرسىتىپ قۇيۇپتۇرۇپ پىشىقلاپ چىقىردىغان شەخسى كارخانچىلىرىمىز مۇ  ئاز ئەمەس.  
ئشقىلىپ   گەپ يەنىلا ئۈزىمىز دە جۇمۇ ...! بۇنداق بۇلىۋەرسە  ئىمانى ئەقلى جەھەتتىن تۈگشىپلا كىتىدىغان گەپ ..
ئمكانىيەت بولسا بازاردىن تاماق  يىمىگەن ياخشى ،  ئلغاپراق يەيلى پوقنىمۇ  ماركا چاپلاپ قۇيۇپ يىگۈزىۋەرمىسۇن ئەمدى .
يىلان يۇمشاق بولغىنى بىلەن، ياۋۇزلۇ ق قىلىدۇ!!
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-26 19:36 |
nur
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 846
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 198
شۆھرەت: 1128 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 1134 سوم
تۆھپە: 661 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 662 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 118(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-14
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئاڭلىسام ياپونىيەدە گەندىنى خام ئەشيا قىلىپ. سۈنئى گۆش ئىشلەپ چىقارغانمىش.
西部医院
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-26 20:02 |
oqmas.izlar
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 232
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 45
شۆھرەت: 230 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 230 سوم
تۆھپە: 138 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 138 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 108(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-19
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-14
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئىشلىتىش
بۇ مەزمۇن 5قەۋەتتىكى nurدە2011-09-26 20:02يوللىغان يازمىسىغا نەقىل :
ئاڭلىسام ياپونىيەدە گەندىنى خام ئەشيا قىلىپ. سۈنئى گۆش ئىشلەپ چىقارغانمىش.

مەن ئاڭلىمىدىم.توردىن كۆردۇم..ھەم ياساش ئۇسۇلىنى ئوقۇپ باقتىم.ھەقىقەتەن ئىلمى ئاساسى باركەن.ياسىغىلى بولىدىكەن.چۇنكى گەندىنىڭ تەركىۋىدىمۇ < گۇش > بار تۇرسا....
گۇشنىڭ باھاسى ھەددىدىن زىيادە ئۆرلەپ كەتسە ئاشخانىلارنىڭ تىجارىتىگە تەسىر كۆرسىتىشى مۇمكىن.ئاچكوز تىجارەتچى خوجايىنلار ئازراق پايدىنى كۆزلەپ سۇنئى گوشنى ئىشلەتمەيدۇ دەپ كىم ئېيتالايدۇ..كىچىككىنە ئالقانچىلىك قومۇلدا تۇرۇپ ھەر ئىشلارنى كورۇپ ئاڭلاۋاتىمىز.سىرتلارغا چىقىپ كەلسەك-نىمىلەرنى كورۇپ، نىمىلەرنى ئاڭلاپ ،نىمىلەرنى قىلىپ، نىمىلەرنى يەپ كېلىمىز ئاللا بىلىدۇ..
شۇڭا ئۆيدە ئايالىمىز ئېتىپ بەرگەن،ئانىمىز ئېتىپ بەرگەن تاماقنى بىسمىللاھىررەخمانىررەھىم دەپ يىگىنىمىز- ماختاپ تۇرۇپ،رىزىق-بەرىكەت تىلەپ دۇئا قىلغىنىمىز تۇزۇك....
sarkar
نىمە يىگەنتىڭ زىمىن، مۇنچە ئۇسساپ كەتكۈدەك؟
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-27 10:29 |
nur
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 846
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 198
شۆھرەت: 1128 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 1134 سوم
تۆھپە: 661 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 662 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 118(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-14
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئىشلىتىش
بۇ مەزمۇن 6قەۋەتتىكى oqmas.izlarدە2011-09-27 10:29يوللىغان يازمىسىغا نەقىل :

مەن ئاڭلىمىدىم.توردىن كۆردۇم..ھەم ياساش ئۇسۇلىنى ئوقۇپ باقتىم.ھەقىقەتەن ئىلمى ئاساسى باركەن.ياسىغىلى بولىدىكەن.چۇنكى گەندىنىڭ تەركىۋىدىمۇ < گۇش > بار تۇرسا....
گۇشنىڭ باھاسى ھەددىدىن زىيادە ئۆرلەپ كەتسە ئاشخانىلارنىڭ تىجارىتىگە تەسىر كۆرسىتىشى مۇمكىن.ئاچكوز تىجارەتچى خوجايىنلار ئازراق پايدىنى كۆزلەپ سۇنئى گوشنى ئىشلەتمەيدۇ دەپ كىم ئېيتالايدۇ..كىچىككىنە ئالقانچىلىك قومۇلدا تۇرۇپ ھەر ئىشلارنى كورۇپ ئاڭلاۋاتىمىز.سىرتلارغا چىقىپ كەلسەك-نىمىلەرنى كورۇپ، نىمىلەرنى ئاڭلاپ ،نىمىلەرنى قىلىپ، نىمىلەرنى يەپ كېلىمىز ئاللا بىلىدۇ..
شۇڭا ئۆيدە ئايالىمىز ئېتىپ بەرگەن،ئانىمىز ئېتىپ بەرگەن تاماقنى بىسمىللاھىررەخمانىررەھىم دەپ يىگىنىمىز- ماختاپ تۇرۇپ،رىزىق-بەرىكەت تىلەپ دۇئا قىلغىنىمىز تۇزۇك....
 
    ئىشەنچلىك ئۇچۇر بەرگىنىڭىزگە كۆپ رەھمەت. ئانىلىرىمىزنىڭ، قىز-ئاياللىرىمىزنىڭ پاكىزە قولىغا ئاللاھتىن بەرىكەت تىلەيلى.
hawar
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-27 10:55 |
alim20
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 1396
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 23
شۆھرەت: 115 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 115 سوم
تۆھپە: 69 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 69 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 89(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-04-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

تاللار بازارلىرىدىكى يەنى ئىچكىرىدە پىششىقلاپ ئىشلەنگەن مايلار ئەۋرەز مېيى شۇمىدۇ؟ ئوزىمىزنىڭ يۇرتىدا ئىشلەنگەن مايلارنى سېتىۋالساق بولغىدەك. قۇمۇلدىكى ئاشخانىلارنىڭ تاماق قالدۇقلىرىنى يىغىۋاتقانلارنى دائىم ئۇچۇرتۇپ تۇرىمەن ،شۇلارمۇ ئەۋرەز مېيى ئىشلەپ چىقىرارمۇ؟ مۇشۇنداق بولىۋەرسە مۇسۇلمان دولەتلەرگە كوچۇپ كەتسەك بولامدۇنىمە يەنى تۇركىيەگە.
sarkar
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-27 11:02 |
marco
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 760
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 15
شۆھرەت: 75 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 75 سوم
تۆھپە: 45 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 45 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 10(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

شۇڭا ئۆيدە ئايالىمىز ئېتىپ بەرگەن،ئانىمىز ئېتىپ بەرگەن تاماقنى بىسمىللاھىررەخمانىررەھىم دەپ يىگىنىمىز- ماختاپ تۇرۇپ،رىزىق-بەرىكەت تىلەپ دۇئا قىلغىنىمىز تۇزۇك....
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-27 11:55 |
yaprak46
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3198
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 1
شۆھرەت: 5 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 5 سوم
تۆھپە: 3 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 3 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 2(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-11
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-07
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

نىمە بولۇپ كەتتى بۇ جاھان  !!!
چوققا [10 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-27 15:14 |
كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
«12»Pages: 1/2     Go
Bagdax bbs » خەۋەر ئۇچۇرلار