قولاي تىزىملىك
كۆرۈش: 433|ئىنكاس: 5

قۇرۇت 奶疙瘩ياساشتىن ياردەم سورايمەن

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئادەم ئۇ ئاغىرى

0

تېما

0

دوست

102

جۇغلانما

يىڭى ئەزا

ئۆسۈش   34%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  11171
يازما سانى: 4
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 25
تۆھپە : 14
توردىكى ۋاقتى: 8
سائەت
ئاخىرقى: 2013-2-2
يوللىغان ۋاقتى 2013-2-9 14:39:14 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ئەسسالامۇ-ئەلەيكۇم تورداشلار قۇرۇت  ياساشنى بىلدىغانلار بولسا
ياردەم قىلىشىڭلارنى چىن كوڭلۇمدىن ئۇممۇد قىلىمەن تەپسىلى بولسا تېخىمۇ ياخشى
ياردىمىڭلارنى ئايمىغايسىزلەر...
مىنىڭ بىلىشىمچە قۇرۇت ياساش ئۇچۇن؛سۇپتى ياخشى سۇتنى قايمىقىنى ئېلىۋەتمەيلا
قېتىق ئۇيتۇپ شۇنى سۇزمە قىلىپ ئاندىن سۇزمە تەييار بولغاندا ئۇنىڭغا تۇزنى موۋاپىق
مىقداردا ئارلاشتۇرۇپ ھەرخىل چوڭلوقتا پارچىلاپ قۇرۇتقاندىن كىيىن ئىستىمال قىلسا
بولىدۇ دەپ ئويلىغان ئىدىم.لېكىن بۇنى ياساشنىڭ ئۇسۇلى نەچچە خىل ئىكەن بەزىلەر
قوناق ئۇنىنىمۇ قاتامىش قايسى خىلدا نىمىلەرنى ئارلاشتۇرغاندا يىيىشلىك يۇمشاق
بولىدىغانلىقىنى ئۇقالماي سىلەردىن مەسلەھەت سورايمەن..
بۇنى خەنزۇچە؛奶疙瘩 مۇشۇنداق دەيدىكەن
1294546837707.jpg
suzma.jpg
ئادەم ئۇ ئاغىرى بىر ئۇچۇم تۇپراق.

11

تېما

0

دوست

3165

جۇغلانما

ئاكتىپ ئەزا

ئۆسۈش   38.83%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  12750
يازما سانى: 236
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 426
تۆھپە : 689
توردىكى ۋاقتى: 180
سائەت
ئاخىرقى: 2015-1-26
يوللىغان ۋاقتى 2013-2-11 17:13:51 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
قازاق تور بەتلىرىگە كىرىپ سوراپ باقسىڭىز تىزلا جاۋابىنى تاپالايتىڭىز .
يۇنىل ئوپال سىلىقلاش مېيى

0

تېما

0

دوست

188

جۇغلانما

يىڭى ئەزا

ئۆسۈش   62.67%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  5760
يازما سانى: 8
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 45
تۆھپە : 27
توردىكى ۋاقتى: 33
سائەت
ئاخىرقى: 2013-2-2
يوللىغان ۋاقتى 2013-2-11 19:26:08 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
قازاقلاردىن سوراڭ ئۇلار بىزدىن بەكىرەك بىلىشى مۇمكىن..................................

0

تېما

0

دوست

628

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   25.6%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  13157
يازما سانى: 28
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 51
تۆھپە : 165
توردىكى ۋاقتى: 48
سائەت
ئاخىرقى: 2014-9-15
يوللىغان ۋاقتى 2013-2-12 15:38:31 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
قۇرۇتنىڭ قانداق ياسىلىدىغانلىقى ئەققىدە مەن قىرغىز خەلقىنىڭ ياساش ئۇسسۇلى بويىچە بىلگىنىمنى ئازراق دەپ بىرەي:
قۇرۇتنى ياساشتا ئالدى بىلەن سۈتنى سۇزمە قىلىۋالىمىز. بۇنىڭدا سۈتنى قىتىق قىلىپ بولغاندىن كىيىن قىتىقنىڭ سۈيۈنى بئر، قويۇقىنى بئر قىلىپ ئارىيمىز. يەنى، قىتىقنى خالتىغا قۇيۇپ، سۈيۈنى ئېىقىتىۋىتىمىز. شۇ سۈزمىنى قاينىتىپ، مەلۇم مىقداردا سۈتمۇ قوشۇپ(بەزىلەر ئۇنمۇ قوشىدۇ، توڭ ماينىمۇ قوشىدۇ) ئاندىن ئۇنى سەرە(قۇرۇت يىيىش ئۈچۈن ئالاھىتەن چىغدىن قولدا ياسالغان نەرسە) گە ياخشىلاپ يئېيىپ قۇرۇتىمىز. مانا بۇ قۇرۇت بولىدۇ. قىرغىزلاردا ئەر قايسى يەر ئالاھىدىلىكىگە ئاساسەن قۇرۇت ياساشمۇ ئوخشىمايدىغان ئەھۋاللار بار. مەن يۇقىرىدا پەقەت ئۈزەم بىلگىنىمنىلا دەپ ئۆتتۈم.

0

تېما

3

دوست

3746

جۇغلانما

ئاكتىپ ئەزا

ئۆسۈش   58.2%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  7562
يازما سانى: 207
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 663
تۆھپە : 684
توردىكى ۋاقتى: 428
سائەت
ئاخىرقى: 2015-3-23
يوللىغان ۋاقتى 2013-2-12 15:42:08 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بۇ مەزمۇن 3قەۋەتتىكى janyspaدە2013-02-12 15:38يوللىغان يازمىسىغا نەقىل :
قۇرۇتنىڭ قانداق ياسىلىدىغانلىقى ئەققىدە مەن قىرغىز خەلقىنىڭ ياساش ئۇسسۇلى بويىچە بىلگىنىمنى ئازراق دەپ بىرەي:
قۇرۇتنى ياساشتا ئالدى بىلەن سۈتنى سۇزمە قىلىۋالىمىز. بۇنىڭدا سۈتنى قىتىق قىلىپ بولغاندىن كىيىن قىتىقنىڭ سۈيۈنى بئر، قويۇقىنى بئر قىلىپ ئارىيمىز. يەنى، قىتىقنى خالتىغا قۇيۇپ، سۈيۈنى ئېىقىتىۋىتىمىز. شۇ سۈزمىنى قاينىتىپ، مەلۇم مىقداردا سۈتمۇ قوشۇپ(بەزىلەر ئۇنمۇ قوشىدۇ، توڭ ماينىمۇ قوشىدۇ) ئاندىن ئۇنى سەرە(قۇرۇت يىيىش ئۈچۈن ئالاھىتەن چىغدىن قولدا ياسالغان نەرسە) گە ياخشىلاپ يئېيىپ قۇرۇتىمىز. مانا بۇ قۇرۇت بولىدۇ. قىرغىزلاردا ئەر قايسى يەر ئالاھىدىلىكىگە ئاساسەن قۇرۇت ياساشمۇ ئوخشىمايدىغان ئەھۋاللار بار. مەن يۇقىرىدا پەقەت ئۈزەم بىلگىنىمنىلا دەپ ئۆتتۈم.  

مەن قىرغىز دوستۇم بەرگەن قۇرتنى يەپ باققان ئىدىم ،تەمى ئادەەتىكى قۇرتلاردىن ياخشىكەن ،ماڭا قوي سۈتىدە ياسايدۇ دېگەندەك قىلغان ئىدى

0

تېما

0

دوست

628

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   25.6%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  13157
يازما سانى: 28
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 51
تۆھپە : 165
توردىكى ۋاقتى: 48
سائەت
ئاخىرقى: 2014-9-15
يوللىغان ۋاقتى 2013-2-12 15:49:50 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
شۇنداق. ئاساسەن قوي بىلەن قوتازنىڭ سۈتۈدىن ياسىلىدۇ.
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | دەرھال تىزىملىتىش

Powered by Discuz! X2.5(NurQut Team)

( 新ICP备06003611号-1 )