قولاي تىزىملىك
كۆرۈش: 1598|ئىنكاس: 3

تۇخۇم ئىستىمالىدىكى بەش خىل خاتا ئۇسۇل

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

114

تېما

7

دوست

6568

جۇغلانما

بېكەت مەسئۇلى

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

ئۆسۈش   100%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  87
يازما سانى: 178
نادىر تېمىسى: 3
مۇنبەر پۇلى: 1577
تۆھپە : 901
توردىكى ۋاقتى: 2474
سائەت
ئاخىرقى: 2015-3-9
يوللىغان ۋاقتى 2011-1-12 11:27:17 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
1.زىيادە كۆپ يېيىش

تۇخۇم يۇقىرى ئاقسىللىق يمەكلىك بولغاچقا، ئۇنى زىيادا كۆپ يېگەندە، مېتابولىزىم چىقىرىندىلىرىنى كۆپەيتىۋېتىدۇ ھەمدە بۆرەكنىڭ يۈكىنى ئېۈىرلاشتۇرۇپ،بۆرەك ئىقتىدارنى زىيانغا ئۇچرىتىدۇ.

2.خام ئىچىش

تۇىۇم شەكىللىنىش جەريانىدا مىكروب ئېلىپ يۈرىدۇ، شۇڭا خام تۇخۇم ئىچكەندە، ئادەمنىڭ ئىچىنى سۈرىۋېتىدىغان ئەھۋاللار كۆرۈلىدۇ. تۇخۇم ئاقسىلىدا ئانتىبىئوتىك ماددا بولۇپ، ئۇنى يۇقىرى تېمپىراتۇرىدا قىزىتىش ئارقىلىق بۇزۇۋەتمىگەندە، تۇىۇمدىكى بىئوتىنلارنىڭ سۈمۈرلۈشىگە تەسىر يېتىپ، ئىشتىھانى تۇتىدۇ، ماغدۇرسىزلىق، مۇسكۇل ياللۇغى، تېرەياللۇغى  ئالمەتلىرى، قاش چۈشىدىغان ئەھۋاللار كۆرۈلىدۇ.

3.پۇرچاق سۈتى بىلەن تۇخۇمنى بىللە يېيىش

نۇرغۇن ئادەم كۈندە ئەتىگەندە تۇىۇم يېيىش ياكى تۇىۇم ئىچىشكە ئادەتلەنەەن بولۇشى مۇمكىن.  پۇرچاق سۈتىدە ئۆسۈملۈك ئاقسىلى، ياغ، كاربون سۇبىرىكمىلىرى، ۋىتامىن، مېنرال ماددىلار بار بولۇپ ئايرىم ئىستىمال قىلغاندا قۇۋۋەت تولۇقلايدۇ. بىراق ئۇنىڭدا بىر خىل ئالاھىدە ماددا-تىرىپسىن بولۇپ، بۇ تۇىۇم ئېقىدىكى<<لۇەنسۇڭ>>ئاقسىلى بىلەن ئۇچراشسا، ئۇزۇقلۇق تەركىبىنى زىيانغا ئۇچرىتىپ،تۇىۇم ۋە پۇرچاق سۈتىنىڭ ئۇزۇقلۇق قىممىتىنى تۆۋەنلىتىۋېتىدۇ.

4.مايداۋە چايدا پىشۇرۇلغان تۇخۇمنى كۆپ يېيىش
تۇىۇمنى مايدا بەق قورۇۋەتكەندە تۇخۇم تەركىبىدىكى يۇقىرى مولىكۇلالىق ئاقسىل ئۇششاق مولىكۇلىلىق ئەمىنو كىسلاتاسىغا ئايلىنىدۇ، بۇ خىل ئامىنو كىسلاتاسى ئادەتتىكى ئەھۋالدا راك كەلتۈتۈپ چىقىرىدىغان ماددىنى شەكىللەندۇرىدۇ. ئۇنىڭدىن باشقا، چايدا پىشۇرۇلغان تۇخۇمنىمۇ ئاز يېيىشكېرەك. چۈنكى چاي تەركىبىدە كېسلاتالاشتۇرغۇچى ماددا بولۇپ، ئۇ تۇخۇم تەركىبىدىكى بۆمۈر بىلەن ئۇچراشسا، ئاشقازاننى غىدىقلاپ، ئاشقازاننىڭ ھەزىم قىلىش ئىقتىدارىنى زىيانغا ئۇچرىتىدۇ.

5.تۇخۇمنى شېكەر قوشۇپ ئىستىمال قىلىش
 
تۇىۇم بىلەن تەييارلىنىدىغان نۇرغۇن تائاملارغا شېكەر قوشۇلىدۇ. ئەمەلىيەتتە، يۇقىرى تېمپىراتۇرىنىڭ تەسىرىدە بۇ ئىككىسى بىرىكىپ،لىسىن كىسلاتاسىنى ھاسىل قىلىپ، تۇخۇمنىڭ تەركىبىدىكى ئادەم بەدىنىگە پايدىلىق ئامىنو كىس كىسلاتالىق تەركىبلەرنى بۇزۇۋېتىدۇ.


ئۈرۈمچى كەچلىك گېزىتىدىن تور يۈزىگە يوللۇغۇچى:باغداش تورى
ئەسكەرتىش:كۆچۈرسىڭىز مەنبەنى ئەسكەرتىڭ،ئەمگىكىمىزگە ھۆرمەت قىلىڭ.

0

تېما

0

دوست

1401

جۇغلانما

تىرىشچان ئەزا

ئۆسۈش   40.1%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  25053
يازما سانى: 141
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 0
تۆھپە : 420
توردىكى ۋاقتى: 61
سائەت
ئاخىرقى: 2015-2-16
يوللىغان ۋاقتى 2015-1-15 19:58:11 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
رەھمەت بىلدىم
يۇنىل ئوپال سىلىقلاش مېيى

0

تېما

1

دوست

782

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   56.4%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  33251
يازما سانى: 71
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 5
تۆھپە : 222
توردىكى ۋاقتى: 15
سائەت
ئاخىرقى: 2015-4-1
يوللىغان ۋاقتى 2015-1-15 22:36:16 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
مېنىڭغۇ تۇخۇم بىلەن خوشۇم يوق

0

تېما

2

دوست

5420

جۇغلانما

تۆھپىكار ئەزا

ئۆسۈش   8.4%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  9200
يازما سانى: 377
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 63
تۆھپە : 1640
توردىكى ۋاقتى: 240
سائەت
ئاخىرقى: 2015-4-22
يوللىغان ۋاقتى 2015-1-15 23:53:50 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ياخشى تېمىكەن ،كۈنىگە نەچچە دانە تۇخۇم يىسە مۇۋاپىق بولار ؟؟؟؟
تورداشلار ھەرگىز ئەھۋالىڭىزغا قاراپ يەڭ دەپ سالماڭلار جۇمۇ...................
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | دەرھال تىزىملىتىش

Powered by Discuz! X2.5(NurQut Team)

( 新ICP备06003611号-1 )