قولاي تىزىملىك
ئىگىسى: bilgejan

(bilgejan) قان ۋە قان تىپلىرى

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

0

تېما

0

دوست

735

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   47%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  25559
يازما سانى: 87
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 0
تۆھپە : 216
توردىكى ۋاقتى: 17
سائەت
ئاخىرقى: 2014-3-6
يوللىغان ۋاقتى 2014-2-5 22:44:55 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
abida
ئانار شەربىتىنىڭ  كۆزنى رۇشەنلەشتۇرۇش، قان تولۇقلاش، قان توختۇتۇش، قۇرۇت يوقىتىش ... قاتارلىق روللىرى بار. بىراق ئۇنى كۆپرەك تەييارلىسا ئۇزۇن ساقلىغىلى بولمايدۇ. ھەر قېتىم ئىچكەندە سىقاي دىسە بەكمۇ ئاۋارىچىلىق.  شۇڭا تۆۋەندە ئۇزاق ساقلاشقا بولىدىغان ئانار ئىچىملىكىنى ياساش ئۇسۇلىنى تونۇشتۇرىمىز.

1. ئونىنچى ئايلاردا ئانار راۋرۇس پىشقاندا ئانارنى ئاجرىتىپ دانىلىرىنى ئايرىپ ئالىمىز. سۇ تەككۈزۈشلكە بولمايدۇ.



2. ئانار دانىلىرىنى ئىزىپ سۈيىنى چىقىرىمىز. دىققەت، ئىزىش ماشىنىسا ئىزىشكە بولمايدۇ، چۈنكى ئۇرۇقى ئىزىلىپ كەتسە ئۇرۇقنىڭ  غەلىتە تەمى چىقىپ قالىدۇ. ئاندىن ئۇنى شىشىگە قاچىلاپ 20نەچچە گىرادۇسلۇق تىمپۇراتىرادا بىر ھەپتە ئەتراپىدا تۇرغۇزىمىز. شىشىنىڭ ئاغزىنى بوشراق ئىتىڭ، چۈنكى ھاسىل بولغان گاز چىقىپ كىتەلمىسە شىشە پارتلايدۇ.  

3.  ئاندىن كىيىن ئۇرۇقى بىلەن شەربىتىنى داكا بىلەن ئايرىپ سۈزىمىز، ئىككىنچى قېتىملىق بىر تەرەپ قىلىشتا ئۇنىڭغا ئوندە بىر نىسبەتتە  ناۋات ياكى شىكەر قوشىمىز.

4. ئاغزىنى چىڭ ئىتىپ ئۈچ ھەپتە ئەتراپىدا ساقلايمىز ۋە داكا بىلەن سۈزۈپ ھىم ئىتىلىدىغان شىشىگە قاچىلايمىز. ئاندىن ئىچىشكە بولىدۇ.  ئىچىپ بولغاندىن كىيىن دەرھال ئاغزىنى ئىتىپ قويۇش كىرەك.



دىققەت، بۇ جەرياندا ۋاقىتنى تىجەش ئۈچۈن ھاراق ئېچىتىشقا ئىشلىتىلىدىغان ئېچىتقۇ زەمبۇرىغى قوشۇشقا بولمايدۇ، تەبىئى ئىچىتىش جەريانىدا كۆپ مىقداردا ئىسپىرت ھاسىل بولۇشتىن ساقلىنىش ، ھاراق ياساپ قويۇشتىن ساقلىنىش ئۈچۈن  شىكەرنى ئۆلچەمدىن ئارتۇق قوشۇشقا بولمايدۇ.

مەنبەسى: http://www.meishij.net/yinpin/ziniangshiliujiu.html

8

0

تېما

5

دوست

2223

جۇغلانما

ئاكتىپ ئەزا

ئۆسۈش   7.43%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  25289
يازما سانى: 270
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 5
تۆھپە : 636
توردىكى ۋاقتى: 48
سائەت
ئاخىرقى: 2014-4-2
يوللىغان ۋاقتى 2014-2-5 23:20:28 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
rahmat.
قۇتلان تېلفۇنلىرى
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | دەرھال تىزىملىتىش

Powered by Discuz! X2.5(NurQut Team)

( 新ICP备06003611号-1 )