- تىزىملاتقان
- 2014-2-5
- ئاخىرقى قېتىم
- 2014-3-6
- ھوقۇقى
- 1
- جۇغلانما
- 735
- نادىر
- 0
- يازما
- 87
ئۆسۈش
47%
|
ئانار شەربىتىنىڭ كۆزنى رۇشەنلەشتۇرۇش، قان تولۇقلاش، قان توختۇتۇش، قۇرۇت يوقىتىش ... قاتارلىق روللىرى بار. بىراق ئۇنى كۆپرەك تەييارلىسا ئۇزۇن ساقلىغىلى بولمايدۇ. ھەر قېتىم ئىچكەندە سىقاي دىسە بەكمۇ ئاۋارىچىلىق. شۇڭا تۆۋەندە ئۇزاق ساقلاشقا بولىدىغان ئانار ئىچىملىكىنى ياساش ئۇسۇلىنى تونۇشتۇرىمىز.
1. ئونىنچى ئايلاردا ئانار راۋرۇس پىشقاندا ئانارنى ئاجرىتىپ دانىلىرىنى ئايرىپ ئالىمىز. سۇ تەككۈزۈشلكە بولمايدۇ.
2. ئانار دانىلىرىنى ئىزىپ سۈيىنى چىقىرىمىز. دىققەت، ئىزىش ماشىنىسا ئىزىشكە بولمايدۇ، چۈنكى ئۇرۇقى ئىزىلىپ كەتسە ئۇرۇقنىڭ غەلىتە تەمى چىقىپ قالىدۇ. ئاندىن ئۇنى شىشىگە قاچىلاپ 20نەچچە گىرادۇسلۇق تىمپۇراتىرادا بىر ھەپتە ئەتراپىدا تۇرغۇزىمىز. شىشىنىڭ ئاغزىنى بوشراق ئىتىڭ، چۈنكى ھاسىل بولغان گاز چىقىپ كىتەلمىسە شىشە پارتلايدۇ.
3. ئاندىن كىيىن ئۇرۇقى بىلەن شەربىتىنى داكا بىلەن ئايرىپ سۈزىمىز، ئىككىنچى قېتىملىق بىر تەرەپ قىلىشتا ئۇنىڭغا ئوندە بىر نىسبەتتە ناۋات ياكى شىكەر قوشىمىز.
4. ئاغزىنى چىڭ ئىتىپ ئۈچ ھەپتە ئەتراپىدا ساقلايمىز ۋە داكا بىلەن سۈزۈپ ھىم ئىتىلىدىغان شىشىگە قاچىلايمىز. ئاندىن ئىچىشكە بولىدۇ. ئىچىپ بولغاندىن كىيىن دەرھال ئاغزىنى ئىتىپ قويۇش كىرەك.
دىققەت، بۇ جەرياندا ۋاقىتنى تىجەش ئۈچۈن ھاراق ئېچىتىشقا ئىشلىتىلىدىغان ئېچىتقۇ زەمبۇرىغى قوشۇشقا بولمايدۇ، تەبىئى ئىچىتىش جەريانىدا كۆپ مىقداردا ئىسپىرت ھاسىل بولۇشتىن ساقلىنىش ، ھاراق ياساپ قويۇشتىن ساقلىنىش ئۈچۈن شىكەرنى ئۆلچەمدىن ئارتۇق قوشۇشقا بولمايدۇ.
مەنبەسى: http://www.meishij.net/yinpin/ziniangshiliujiu.html |
|