قولاي تىزىملىك
ئىزدەش
بېكەت تەۋسىيەسى:
ئىگىسى: bagdax1
بېسىپ چىقىرىش ئالدىنقى تېما كېيىنكى تېما

ئۈرۈمچىدىمۇ قومۇلنىڭ يەرلىك تائاملىرىدىن لەززەتلىنەلەيسىز

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

1

تېما

5

دوست

4136

جۇغلانما

ئاكتىپ ئەزا

ئۆسۈش   71.2%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  9483
يازما سانى: 318
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 130
تۆھپە : 1176
توردىكى ۋاقتى: 471
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-17
9#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
angiz يوللىغان ۋاقتى  2016-10-16 20:15
بۇ تاماقلارنىڭ ئاتىلىشى نېمە؟ قانداق ئېتىلىدۇ؟ مىنىڭ  ...

ياپما دىگەن شۇ . ئۇ ياپما خېلى ئوخشىغاندەك قىلىدۇ ، لېكىن بىرقىسىم ئاشخانىلار ياپمىنىڭ ئىناۋىتىنى خېلىلا چۈشۈرۋەتتى ، بولۇپمۇ مۇشۇ رېستۇرانلار .
قومۇلغا كەپ قالسىڭىز خەۋەر قىلىۋېتىڭ بۇرادەر ، ياپمىنى ئۆيدە يەيمىز .
bagdax

0

تېما

0

دوست

1701

جۇغلانما

تىرىشچان ئەزا

ئۆسۈش   70.1%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  6833
يازما سانى: 26
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 42
تۆھپە : 521
توردىكى ۋاقتى: 214
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-19
10#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
ئەجەپ يېگۈم كەلدى، تېما ئىگىسىگە رەھمەت!

0

تېما

0

دوست

1701

جۇغلانما

تىرىشچان ئەزا

ئۆسۈش   70.1%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  6833
يازما سانى: 26
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 42
تۆھپە : 521
توردىكى ۋاقتى: 214
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-19
11#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
رەھمەت  سىزگە!

4

تېما

7

دوست

1 تۈمەن

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   100%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  25572
يازما سانى: 1323
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 6
تۆھپە : 4031
توردىكى ۋاقتى: 1280
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-20

قىزغىن ئەزا ئىنكاس چولپىنى

12#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
     « ئ‍ۇيغۇرغول تائاملىرى » ئ‍ارامگاھىنىڭ ئ‍ۈرۈمچى شەھىرىدە ئ‍ېچىلغانلىقىى ، شۇنداقلا قۇمۇل تائاملارنى ئ‍ەسلى تەم بىلەن ئ‍ېتىشكە كاپالەتلىك قىلىش ئ‍ۈچۈن ، قومۇلدىن يەرلىك ئ‍ۇستاملارنى ئ‍الاھىدە تەكلىپ قىلغانلىقى بەك ياخشى ئىش بولۇپتۇ . مەن بۇ ئارامگاھنىڭ سۈپەتكە كاپالەتلىك قىلىشىغا ، شۇنداقلار مەڭگۈ روناق تېپىشىغا تىلەگداشلىق بىلدۈرىمەن .
bagdax

4

تېما

7

دوست

1 تۈمەن

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   100%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  25572
يازما سانى: 1323
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 6
تۆھپە : 4031
توردىكى ۋاقتى: 1280
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-20

قىزغىن ئەزا ئىنكاس چولپىنى

13#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
karo يوللىغان ۋاقتى  2016-10-17 14:18
بىنا ئۆينى دۇكان قىلىپ ياساپتۇدە    ئۈرۈمچىدە قۇرلۇش نا ...

     ياخشى تىرىشسىلا ، كېيىنچە ئالاھىدە جايدىن ئېچىۋالار . ئۇلارغا اللە مەدەت بەرگەي .

4

تېما

7

دوست

1 تۈمەن

جۇغلانما

دائىملىق ئەزا

ئۆسۈش   100%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  25572
يازما سانى: 1323
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 6
تۆھپە : 4031
توردىكى ۋاقتى: 1280
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-20

قىزغىن ئەزا ئىنكاس چولپىنى

14#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   obzorqi تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2016-10-17 18:17  
angiz يوللىغان ۋاقتى  2016-10-16 20:15
بۇ تاماقلارنىڭ ئاتىلىشى نېمە؟ قانداق ئېتىلىدۇ؟ مىنىڭ  ...

     ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم . ئۈستىگە يايغان ئۇن يېپىلغان تائام « قومۇل ياپمىسى » - دەپ ئاتىلىدۇ . قۇمۇل ياپمىسىنى تائاملارنىڭ شاھى - دەپ تەرىپلەشكە ئەرزىيدۇ . ياپمىنى بىزنىڭ ئۆيگە كېلىپ يەپ كۆرسىڭىز بۇ تەرىپكە قايىل بولماي تۇرالمايسىز . بۇ تائامنىڭ ئاساسلىق خۇرۇچى گۆشت بىلەن ئۈستىگە يېپىلغان يايما ئۇن ، ئاندىن سەيە ( ياڭيۇ ، بەرەڭگە ) ، زەدەك ( سەۋزە ) ، تاتلىق ياڭيۇ ، ياش ( چامغۇر ) ، كاۋا ، قىزىلچا ... تېتىتقۇ قاتارلىقلار .

     قومۇل خان ئېشى ( يەنى نەزىر ئاش ) ئاساسلىق قۇربان ھېيىتتا مەخسۇس ئېتىلىپ نەزىر تارتىلىدۇ . ئاساسلىق خۇرۇچى   گۆشت . گۆشنى پۇشۇرۇپ ئېلىۋالغاندىن كېيىن ، يۇپقا يېيىلغان ئۇننى قۇرۇتۇپ ، ئۇششاق تۈگۈر قىلىپ ئۇۋىلاپ شورپىسىغا سېلىپ پۇشۇرىلىدۇ .

     كۆچە ئاش ( نەۋرۇز ئېشى )  __ بەلكىم ھەممە يەردە ئورتاق بولۇشى مۇمكىن . بىراق قۇمۇلدا ، قۇربان ھېيىتتىن كېيىنكى ئۇلۇغ ئ‍ۆشرە ئايدا بىر ئاي ، ھەممە ئائىلىدە كۆچە نەزىرى قىلىش قاتتىق ئومۇملاشقان . بەك باياشات ئايلارنىڭ بىرى .

     يارما ئاشمۇ خان ئېشىغا ئوخشاش ئۇسۇلدا تەييارلىنىدۇ . بۇ ئاش قۇمۇلنىڭ قارادۆۋە يېزىسىدا ، توي مۇراسىم ، نەزىرلەردە مەخسۇس ئېتىلىدىغان ، ئومۇملاشقان يەرلىك تائامى .

     ئۈندۈرمە ئاش ( نەزىر نان ) نىڭ ئاساسلىق خۇرۇچى ، بۇغداينى نەمدەپ ، يېڭىدىن ، تەكشى كۆك چىقارغاندىن كېيىن ، يېيىپ ، ياخشى قۇرۇتۇپ ، تاش تىگمەندە مۇخسۇس ئۇششاق تۈگرە قىلىپ تارتىپ تەييارلىنىدۇ . ( ئېتىش ئۇسۇلىنى ئۇقمايدىكەنمەن ) . ئېتىش شەكلى قويۇق بىلەن سۇيۇقنىڭ ئارىلىقىدا ، قوشۇق بىلەن ئىچىلىدۇ . بۇ تائام ھەر ئەتىيازدا ئېتىلىدۇ . مۇزدەك ھەم يېقىملىق ھەم بىرخىل تاتلىق بولۇپ . بۇ تائامنى ئىچەلمەي قالغانلا شۇ بىر يىل ئارماندا ئۆتۈدۇ .

     كەم ياكى ئارتۇق بولۇپ قالغان تەرەپلىرىنى بىلىدىغانلار تولۇقلاپ قويغايسىزلەر . اللەقا ئامانەت .

1

تېما

12

دوست

1231

جۇغلانما

تىرىشچان ئەزا

ئۆسۈش   23.1%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  59159
يازما سانى: 131
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 7
تۆھپە : 351
توردىكى ۋاقتى: 41
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-20

قىزغىن ئەزا

15#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
سىرىتقى بىزىلىشى بەك ئاددىغۇ؟
ئۆينىلا ئۆزگەرتىپ ئاشخانا راسلىۋالغانمۇ قانداق؟
مەيلى قانداق بولمىسۇن،ئاشخانىنىڭ ئىچى پاكىزە رەتلىك ئارەمبەخىش ئىكەن.
ئاۋۇ تاماقخانىدىكى ئاياللار يىقىملىق ھەم پاكىزە چىراي،ئاۋۇ ياپما تازا ئوخشىغاندەك قىلىدۇ.
ئۈرۈمچىگە بارغىلى پۇرسەت بولسا ھۇزۇرلۇنۇپ كەلسەم بولغۇدەك.

15

تېما

83

دوست

5014

جۇغلانما

تۆھپىكار ئەزا

ئۆسۈش   0.28%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  74715
يازما سانى: 319
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى: 45
تۆھپە : 1776
توردىكى ۋاقتى: 211
سائەت
ئاخىرقى: 2016-10-20

قىزغىن ئەزا تۆھپىكار ئەزا تېما يوللاش چولپىنى

16#
يوللىغان ۋاقتى 3 كۈن ئالدىدا |ئايرىم كۆرۈش
obzorqi يوللىغان ۋاقتى  2016-10-17 17:20
ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم . ئۈستىگە يايغان ئۇن يېپىلغان تا ...

رەھمەت قېرىنداشلار، بارغىلى نىسىپ قىلسا بارىمەن.
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | دەرھال تىزىملىتىش

Powered by Discuz! X2.5(NurQut Team)

( 新ICP备06003611号-1 )