قولاي تىزىملىك
ئىگىسى: ayshemhan

ئالاھىدە خوش خەۋەر:مۇسۇلمانچە مىزىلىك تائاملار مەدەنىيىتى بايرىمىدىن غەلبە ئېلىپ كەلدۇق

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

0

تېما

0

دوست

5

جۇغلانما

يىڭى ئەزا

ئۆسۈش   1.67%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  8015
يازما سانى: 1
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 5
تۆھپە : 3
توردىكى ۋاقتى: 7
سائەت
ئاخىرقى: 2012-6-14
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-1 20:43:52 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بۇ بەكلا ياخشى خەۋەركەن،كۆرۈپ كۆپ خۇرسەن بولدۇم.ئەمدىكى گەپ بۇ تائام مەدەنىيىتىمىزنى قانداق قىلىپ،دۆلەت ئىچى ۋە سىرتىغا يۈزلەندۈرۈش
بولۇپ قالىدۇ،مەن يېقىندا،لەنجۇدا شىنجياڭلىق تۇنگانلارنىڭ ئۇيغۇر تائاملىرى ئاشخانىلىرىنى ئاچقانلىقىنى كۆردۈم،ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇنداق نامدىكى
ئاشخانىلار كۆپىيىپ قاپتۇ،يەرلىك تۇنگانلارنىڭ ئاشخانىلىرىدىن ئۇلار ئاچقان ئاشخانىلار مانا مەن دەپلا پەرقلىق بولۇپ قاپتۇ.خېرىدارلىرىمۇ بارغانسىـ
رى كۆپىيىۋېتىپتۇ.بۇنى كۆرۈپ بىراز ئويلىنىپ قالدىم.ياخشىسى بىزنىڭ ئادەملىرىمىز مۇناسىۋەتلىك تارماقلار ئارقىلىق،ئۆزىمىزنىڭ مىللى تېز تاماقخانىلى
رىنى ئىچكىرىدىكى ھەربىر شەھەردە زەنجىرسىمان ھاللەتتە قۇرغان بولسا،كۆپلىگەن ئىش ئورۇنلىرىنى ياراتقان بولار ئىكەن.يەنە بىر جەھەتتىن،خەلقىمىز
ئەزەلدىن قىيىن كۈنلەردىمۇ ھۈنەرگە تايىنىپ ياشاپ كەلگەنىدى.بۇندىن كېيىنمۇ بىزگە نىسبەتەن ھۆنەر يەنىلا ئۆزىنىڭ خاسىيىتىنى كۆرسىتىدىغاندەك
قىلىدۇ.مېنىڭچە،ھازىر ئىچكىردە،غەرىبىي شىمالدا،گۆش مەھسۇلاتلىرى بىرقەدەر كەڭرى ھەم ئىشەنچىلىك،شۇڭا تېز تاماقخانا خوجايىنلىرىنىڭ غەرىبىي
شىمالغا نەزىرىنى  ئاغدۇرۇپ باقسۇنمىكىن دىمەكچىمەن،چۇنكى ھازىر دۆلەت ئىچىدە ھەممە ئادەمنىڭ كۆڭۈل بۆلىدىغىنى يىمەك -ئىچمەك بولۇپ قاپتۇ،
بىزدە ھالال -ھارام چۈشەنچىسى بەكلا روشەن،ئەلۋەتتە،بىز بۇ ئۈستۈنلىكىمىزدىن بالدۇرراراق پايدىلانساق بولاتتى.بولمىسا تائاملىرىمىز يەنە باشـ-
قىلارنىڭ بولۇپ كەتمىسۇن.

56

تېما

3

دوست

9079

جۇغلانما

تۆھپىكار ئەزا

ئۆسۈش   81.58%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  724
يازما سانى: 350
نادىر تېمىسى: 1
مۇنبەر پۇلى: 1837
تۆھپە : 1536
توردىكى ۋاقتى: 266
سائەت
ئاخىرقى: 2015-4-27

تۆھپىكار ئەزا

يوللىغان ۋاقتى 2012-6-2 11:24:12 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
بۆكە خېلى ئەتراپلىق ئىنكاس يېزىپتۇ .قاراپ باقساق مۇكاپاتقا ئېرىشكىنى يەرلىك ئالاھىدىلىككە ئىگە ،ئىجادىي ،باشقا يەرلەردە يوق تۈرلەر ئىكەن .مېنىڭچە مەيلى قومۇل مەيلى قەشقەر مەيلى ئارتۇش مەيلى تۇرپاندا بولسۇن باشقا يەرلىكلەر بىلمەيدىغان ،تېتىپ باقمىغان باشقا تاماق تۈرلىرى بولۇشى مۇمكىن .تاۋارلاشقا بۇ دۇنيادا بۇ تائام تۈرلىرىنىڭ يوقاپ كەتمەسلىكى ئۇنىڭ بازارغا يۈزلىنىشى بىلەن مۇناسىۋەتلىك .بولسا مۇشۇ يوقىلىشقا قاراپ ماڭغان تائام تۈرلىرىنى قۇتقۇزىۋېلىش بەكمۇ موھىم .
مەسىلەن قومۇلدا تاۋارلاشمىغان تاماق تۈرلىرىدىن يەنە :تۈگە يېنى تېرىق پولوسى ،قوناق پولوسى ،ھۈممەچا ،نىزىر نان ۋە يەنە مەن ئىسمىنى بىلمەيدىغان بىر نەچچە تاماق تۈرلىرى بار .يىمەكلىك شېركەتلىرىنىڭ مۇشۇ تائام تۈرلىرىنى تەتقىق قىلىپ باقسا دەيمەن
يۇنىل ئوپال سىلىقلاش مېيى

1

تېما

5

دوست

2884

جۇغلانما

ئاكتىپ ئەزا

ئۆسۈش   29.47%

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى:  29382
يازما سانى: 353
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى: 7
تۆھپە : 828
توردىكى ۋاقتى: 38
سائەت
ئاخىرقى: 2015-3-5
يوللىغان ۋاقتى 2014-7-11 19:28:40 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
نىمانچە ئوخشاپ كەتكەن تائاملار بۇ ، ئادەمنىڭ يىگۈسىنى كەلتۈرۈپ .
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | دەرھال تىزىملىتىش

Powered by Discuz! X2.5(NurQut Team)

( 新ICP备06003611号-1 )