|
تۇخۇم بىلەن ھەسەلدىلا تەييارلانغان يۇز مەلھىمى ئانچە ئۇنۇملۇك بولمايدۇ .
4 Z* ^4 ]$ A) \. t' d3 H2 Mچۇنكى ھەسەلنىڭ مەلۇم مىقداردا تىرىگە ئوزۇقلۇق ماي بىلەن تەمىنلەش رولى بولىدۇ ،تۇخۇم ئىقىنىڭ تىرىدىكى ماينى سىرىش ئۇنۇمى بولىدۇ .تەڭ ئىشلەتكەندە ھىچ قايسى ئۇنۇمىدىن پايدىلانغىلى بولمايدۇ.
- h5 k% a$ h" U8 h) z, c7 C" Jمايلىق تىرىگە تۇخۇم ئىقى ،ھەر خىل مىۋەلەردىن تەببئى تەييارلانغان يۇزلۇك سۇيى. گۇرۇچنى پەس ئوتتا ئۇزۇن قاينىتىش ئارقىلىق تەييارلانغان يۇزلۇك (گۇرۇچ ئىزىلگىچە قاينىتىمىز ،ئاۋال گۇرۇشنى ئىزىۋىلىپ ئاندىن قايناتساقمۇ بولىدۇ.يۇزگە چاپلىساق تۇرغىدەك قويۇقلىقدا تەييارلاپ سويۇپ يىلىمان ھالەتتە يۇزگە تەكشى يۇزلۇك قىلىمىز بۇنىڭ يۇزدىكى ماينى سىرىپ ،ئاقارتىش رولى زور)...ئىشلىتىلسە مۇۋاپىق.
5 Q3 p& H! V: H4 X; H- Hقۇرغاڭ تىرىگە ھەسەل،(سۇيۇق تەببى ھەسەل تەكشى سۇرتىلىپ 10مىنۇتلاردىن كىيىن يۇيىۋىتىلىدۇ)., ]9 r' j2 Y# g& B& W
سەۋزە، يىسىۋىلىك، پەمىدۇر.......دىن تەييارلانغان يۇز سۇيى (ئايرىم -ئايرىم ھالدا پاكىز ھالەتتە سوقۇش. ياكى ئىزىش ئۇسكۇنسىدە ئىزىپ،سىقىپ شەربەت قىلىپ ئازراق تىندۇرۇپ ،نىپىز رەخىتتىن ئوتكۇزۇپ ،پۇركۇملۇك پوتۇلكىلارغا قاچىلىۋىلىپ،سوغۇق ساقلاپ، ھەر كۇنى كەشتە يۇزىڭىزگە پۇركۇلىدۇ) ئىشلىتىڭ ،بۇ يۇزگە سۇ تولۇقلاپ يۇمران قىلىدۇ.2 O3 M, h3 n% q- M
سەزگۇرلىكنى يوقۇتۇش ئۇچۇن تەببىئى ئاسراشلارغا يىقىن تۇرۇڭ !تىرىنى ھەرگىز كىچىسى قۇۋەتسز قويماڭ ., {! |! K8 R+ {5 w. r
ئادەتتە چاپلاقلار ھەپتىدە ئىككى قىتىم،ئاسراش سۇيى ھەر كۇنى ئىشلىتىلسە ئۇنۇملۇك بولىدۇ .
x! J# H( ?, p! p- eيۇقارقى ئۇسۇللارنى ئاۋارىچىلىق كورمىسىڭىز ئىشلىتىپ كۇرۇڭ !
|
|