paykan يوللىغان ۋاقتى 2013-12-18 10:57 PM
ھي ھي ماڭا ئۆيدە كۈنىگە ئۈچۋاخ لەغمەن بولسىلا بولدى .
نۆۋىتىدە تاماق رىسالىسىدىن ئۇچراتقىنىمنى تەۋسىيە قىلاي :
مۇشۇ لەغمەننى سۇدا بىر سائەت ۋاراق ۋاراق قايناتسىمۇ مۇكەممەل پىشمايدىكەن . ئەمما بۇغداي ئۇنىنىڭ خىمىرى ئوتتا ياخشى پىشىدىكەن . لەغمەننى كۆپ يىگەن ئادەم سەمىرىپ كىتىدىكەن . مەنتىڭىنى ئىچسە تخىمۇ ئىسىلىپ قوساق سىلىپ كىتىدىكەن .نان يەنى گىژدەك نان ئوتتا قىزتىلىپ پىشقاچقا داۋاملىق ئىستىمال قىلساق بولدىكەن .
گوش ئوتتا چۇچىلا بولۇپ كۆيۈپ كەتسە كىتىدىكەنكى ۋىژىلداپ سۈيى ئىقىپ مۇكۇمەممەل پىشمايدىكەن . گوش سۇدا قايناتسا ياخشى پىشىدىكەن . شورپا قىلىپ ئىستىمال قىلساق قۇۋۋەت بولدىكەن .
ئەمدى ئۇزۇن گەپنىڭ قىسقىسى ، بۇغداي ئۇنىنىڭ خىمىرى سۇدا پىشقاندىن ئوتتا بەلەن پىشىدىكەن ، گوش ئوتتا پىشقاندىن سۇدا بەلەن پىشىدىكەن . شۇڭلاشقا كاۋاپتىن شورپىنىڭ مەنپەتى يۇقۇرى ، لەغمەندىن ناننىڭ مەنپەتى يۇقىرى ....