ھەرقانداق ئىچىملىك ئاساسەن مۇنۇ 3خىل يول ئارقىلىق بولغىنىدۇ.
1.ئىشلەپ چىقىارغان تەرەپ نوقۇل پايدىنى كۆزلەپ ،سۈپەتسىز ماتىرياللارنى ئىشلىتىدۇ دە بۇ ئىچىملىكنىڭ ئادەم بەدىنىگە كەلتۈردىغان زىينىنى مۆلچەرلەپ بولغىلى بولمايدۇ.
2.ئادەتتە ئىچىملىكلەر سۇلياۋ قۇتۇلارغا قاچىلىنىدۇ،بۇنى ھەممەيلەن بىلىمىز ئىچىملىكلەر توشۇلۇش جەريانىدا ئاپتاپتا ياكى ئىسسىق جايدا تۇرۇپ قىلىش سەۋەپلەك سۇلياۋ شىشە تەركىۋىدىكى خىمىۋىيلىك بىرىكمىلەر ئىچىملىك بىلەن بىرلىشىپ ئاستا خارەكتىرلىك زەھەر شەكىللەندۈرىدۇ.بۇ زەھەر ئاساسلىقى ئادەمنى كۆپىيىش ۋەيىتىلىش ھورمۇنىغا قاتتتىق تەسىر كۆرسىتىدۇ.
3.ئىچىملىكلەر ئىغىزى ئوچۇق قويۇلسا ساقلاش ئۈنۈمى تۆۋەنلەپ كىتىدۇ.
شۇڭا مىنىڭ تەۋسىيەرىم شۇكى ئىچىملىك سىتىۋالغاندا ۋە ساتىدىغانلار ساقلىغاندا ۋە توشۇغاندا ئالاھىدە دىققەت قىلساڭلار،بۇنداق خىيىم خەتەر 80%ئەتراپىدا ئازلايدۇ.