خۇرۇچلار؛
! {3 ` I/ d; }. r. Z: x
كاللەك يىسىۋىلەكتىن بىر تۇپ،ئاق تۇرۇپ(لوبو)،دىن بىر دانە تەم قوشقۇچلاردىن كوك،قىزىل مۇچ،تىن ئىككى دانە،سامساق بىر باش،تۇز،يۇمشاق تەڭشەلگەن قىزىلمۇچ قىيامى،ئاق ئاچچىقسۇ،شېكەر،قاتارلىقلاردىن يىتەرلىك مىقتاردا تەييارلايمىز،
4 E& s- j/ O1 @# A3 ?9 h6 s; ?$ Kتەييارلاش ئۇسۇلى؛
# r6 y; m* {4 N& q+ u
يىسىۋېلەكنى ئىنچىكە قەلەمچە قىلىپ توغرايمىزئاندىن سۇس تەمدىكى تۇز سۇيىگە بېسىپ20مىنۇت تۇرغۇزىمىز،ئاندىن سۇيىنى مىجىپچىقىرىپ سۇسىزلاندۇرىمىز.سامساقنى ئۇششاق چاناپ،كوك قىزىل مۇچنى قەلەمچە قىلىپ توغرايمىز،يىسىۋىلەك قەلەمچىسى بىلەن تۇرۇپ قەلەمچىسىنى قاچىدىن بىرگە سىلىپ ئارلاشتۇرۇپمىجىۋالغاندىن كىيىن سامساق چانالمىسى بىلەن ئىككى قوشۇق قىزىلمۇچ قىيامىنى بىرلەشتۇرۇپ ئېلىشتۇرىمىز ئاندىن ئاق ئاچچىقسۇدىن 4قوشۇق،ئاق شىكەردىن 3قوشۇق،كوك قىزىلمۇچ قەلەمچىسى قاتارلىقلارنى ئۇستىگە سېلىپ بىرنەچەچە قىىتىم تەكشى مىجىپ ئارلاشتۇرۋېلىپ،10 مىنۇت تۇرغۇزۇپلا ئىستىمال قىلساق بولىدۇ توڭلاتقۇغا سېلىپ ساقلاپ ئىستىمال قىلساق تىخىمۇ سىڭىشىپ ئىشتەيگە ھۇزۇر بىرىدۇ تامام
2 l; k8 ^1 L5 s, V) ?



% t- Q' ~1 Q- Q: q
! V6 Z+ @) O$ P! u I4 y6 X
! q' I m6 P: S9 z7 k0 l! z/ c c