karamat sarkar xj 50
«123»Pages: 1/3     Go
بۇ تېما 1323 قېتىم كۆرۈلدى
ilim
دەرىجىسى : باشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 35
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 508
شۆھرەت: 3326 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 3378 سوم
تۆھپە: 1850 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1882 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 778(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 ئازگال مېيى: ئەۋرەز يولىدىن مالاچۇەرخانىغىچە

  
ئازگال مېيى دىگەن نىمە؟ ئۇ قانداق ئىشلىنىدۇ؟
ئازگال مېيى دىگىنىمىز كۈندىلىك تۇرمۇشتا ئۇچراتقان بارلىق ناچار، ساختا مايلارنىڭ ئومومىي ئاتىلىشى بولۇپ، ئازگال مېيى تۆۋەندىكىدەك 3 تۈرگە ئايرىلىدۇ، 1-خىلى: ئازگال(ئەۋرەز يوللىرى)دىن چىققان ماي بولۇپ، مەملىكەتنىڭ چوڭ –كىچىك بازارلىرىغا جايلاشقان ئاشخانىلاردىن چىققان ،تاماق قالدۇقلىرى، ھەرخىل قورۇما قالدۇقلىرى دائىم ئەۋرەز كۆلچەكلىرىگە تۆكۈلۈش ئارقىلىق ئەۋرەز يوللىرىدىن ئېقىپ ئۆتىدۇ، ئەۋرەز يوللىرىدىكى سۇ يۈزىدە لەيلەپ يۈرگەن مايلار ۋە چوڭ رېستۇران، قاۋاقخانىلاردا ئاشقان-تاشقان تاماق قالدۇقلىرى، ھەرخىل قورۇما قالدۇقلىرىنى (مەخسۇس ماشىنا بىلەن يىغىدىغان مەخسۇس بىر تۈركۈم كىشىلەر بار، بەلكىم سىزمۇ ئۇچراتقان بولىشىڭىز مۇمكىن) يىغىپ ئاددى ئۇسۇلدا قايتا پىششىقلاپ، چېككىلەپ ئىشلەنگەن مايلار، 2-خىلى:بۇزۇلغان چوشقا گۆشى، چوشقىنىڭ ئىچكى ئەزالىرى، چوشقا تېرىسى قاتارلىقلارنى پىششىقلاپ، چېككىلەپ چىقارغان مايلار. 3-خىلى: ياغدىن ئۆتكۈزۈش ئارقىلىق پۇشۇرۇلىدىغان يىمەكلىكلەرگە ئىشلىتىلىدىغان مايلار. بۇنداق مايلارنىڭ قانچىلىك مايدا قانچىلىك يىمەكلىك پۇشۇرۇشقا بولىدىغانلىقى توغرىسىدا ئۆلچىمى بولىدۇ، بىراق بەزىلەر بىر قازان مايغا نەچچە ئون ھەسسە ئۆلچەمدىن ئاشۇرۇپ يىمەكلىك پۇشۇرىۋالىدۇ، بىر قازان ماينى نەچچە كۈنلەپ ئىشلىتىدۇ، بۇنداق ماي قارىداپ كەتكەندىن كېيىن يەنە ئازراق يېڭى ماي قويۇپلا داۋاملىق ئىشلىتىدۇ، ئىشلەتكىلى بولمايدىغان ئەھۋالغا كېلىپ قالغاندا ئاندىن تۆكىۋېتىدۇ،ياكى كېرەكسىز ماي يىغىدىغانلارغا بېرىۋېتىدۇ. مۇشۇنداق ماينى ئازگال مېيى ئىشلەپچىقارغۇچىلار يىغىۋېلىپ قايتىدىن چېككىلەپ، خىمىيىۋىي دورىلارنى سېلىپ سۈزۈكلىتىپ قايتىدىن بازارغا ئاپىرىپ ئەرزان باھادا ساتىدۇ.

"گۇئاڭجۇ گېزىتى"نىڭ خەۋىرىگە قارىغاندا، خۇيجۇدا بىر باقمىچىلىق بىلەن شۇغۇللىنىدىغان دېھقاننىڭ ئاشكارىلىشىچە نۇرغۇن چوشقا باقىدىغانلار رېستۇرانلاردىن ئاشقان-تاشقان تاماق قالدۇقلىرىنى يىغىپ ئەكىلىپ ئۈستىدىكى ماينى سۈزۈپ ئېلىپ ئازگال مېيى ئىشلەيدىغانلارغا ساتىدىكەن، ئاستىدىكى قېلىپ قالغىنلىرى بىلەن چوشقا باقىدىكەن، ئۇ دېھقاننىڭ دىيىشىچە ئۇ ئۆزىلا مۇشۇنداق سۈزۈپ ئالغان ماينى بىر ئايدا ئاز دىگەندىمۇ 250كىلوغا يېقىن سېتىپ بولىدىكەن، ئۇنىڭ دىيىشىچە ئازگال مېيى ئىشلەپچىقارغۇچىلارنىڭ تاپقان پايدىسى چوشقا باققاندىنمۇ ياخشى ئىكەن، ئازگال مېيى پىششىقلاپ ئىشلەشنىڭ ئىش پىرىنسىپى ئاددى بولۇپ يىغىپ ئەكەلگەن ماينى چوڭ قازانغا قويۇپ قاينىتىپ مەلۇم بىر خىل خىمىيىۋىي دورىنى تۆككەندىن كېيىن ماي ئىچىدىكى قالدۇق ماددىلارنىڭ ھەممىسى قازاننىڭ ئاستىغا چۆكۈپ كېتىدىكەن، ئاندىن بۇنى ماي چېككىلىگۈچى يەنە بىر تۈركۈملەرگە ئۆتكۈزىدىكەن ،يەنە بىر تۈركۈمدىكىلەر بولسا پۇراق يوقىتىش، رەڭ قوشۇش، يەنىمۇ بىر قەدەم سۈزۈكلەشتۈرۈش قاتارلىق مەشغۇلاتلاردىن كېيىن ئاندىن سېتىشقا باشلايدىكەن.

گۇڭدوڭنىڭ فوشەندە نۇرغۇنلىغان تاماقخانىلاردا ئاشپەز بولۇپ ئىشلىگەن جاۋ ئۇستىنىڭ ئاشكارلىشىچە، ئاشخانىلارنىڭ ئازگال مېيىنى ئىشلىتىشى ھازىر يېڭىلىق ئەمەس ئىكەن، بۇنداق بولىشىدىكى سەۋەپ پايدا قوغلىشىشتىن كېلىپ چىققان بولۇپ ئازگال مېيىنى ساتقۇچىلار ئاشخانىلارغا كىلوسىنى 3يۇەندىن ئۆتكۈزىدىكەن، بەزى چاغلاردا بۇنىڭدىنمۇ ئەرزان ساتىدىكەن، ئادەتتىكى مايلارنى ئىشلىتىمەن دىسە كىلوسى 9يۈەن تۇرسا ، مۇشۇنداق ئەرزان بولغان ئازگال مېيىنى ئىشلەتكەندە تەننەرخ تۆۋەنلەپ پايدىنى كۆپ ئالغىلى بولىدىكەن، جاۋ ئۇستىنىڭ دىيىشىچە بىر توننا ئازگال مېيىنى پىششىقلاپ ئىشلەش ئۈچۈن 300يۈئەن كېتىدىغان بولۇپ ، مۇشۇنداق سودىنى قىلىۋاتقانلاردىن بىر ئايدا 10مىڭ پايدا ئالغانلارمۇ بار.

جاۋ ئۇستىنىڭ دىيىشىچە: سىچۇئەن قورۇمىلىرى ئاشخانىلىرى ۋە كىچىك ئاشخانىلار مۇشۇنداق ئازگال مېيىنى ئىشلىتىدىكەن، ئويلاپ بېقىڭ ، بۇنداق ئاشخانىلاردا ئاساسەن ئوت قازان شورپىسى(火锅)، مالاچۇئەر(麻辣串)، بېلىق قورۇمىلىرى،تۈرلۈك قورۇمىلار بولۇپ، بېلىق قورۇمىلىرى ئارانلا ئوننەچچە يۈئەن بولمىغاندا 20 يۈەنگىلا سېتىلىدىغان تۇرسا ئويلاپ بېقىڭ بىر تال بېلىق قانچە پۇل، ئىش ھەققى قانچە؟ ئۇنىڭ ئۈستىگە ياخشى مايلارنى ئىشلىتىپ پايدا ئالغىلى بولامدۇ؟ يەنە بىر تەرىپى بۇنداق ئاشخانىلاردىكى قورۇمىلارنىڭ كۆپىنچىسى ئاچچىق بولغاچقا ئازگال مېيىنىڭ غەيرى پۇرىقى ۋە تەمىنى ئاچچىق تەم بېسىپ كېتىدۇ-دە ھېچكىم بىلەلمەي قالىدۇ، بەزى ۋاقىتلاردا ئازراق گېلىڭىزنى قىزىتىدۇ-شۇ.....



جوڭگو رادىئو تورىنىڭ خەۋىرىدە ۋوخەن سانائەت ئىنىستىتۇتى يىمەكلىك ئىلمى ۋە قۇرۇلۇش ئىنىستىتۇتىنىڭ پىروففىسسورى خې دوڭ پىڭ يەنە بىر سالاھىتى مەملىكەتلىك ئاشلىق-ماي ئۆلچەملەشتۈرۈش كومىتېتى ماي ماتېرياللىرى خىزمەت گۈرۈپپىسىنىڭ باشلىقى، ئۇ جوڭگو ياشلار گېزىتىنىڭ مۇخبىرىغا مۇنداق دىگەن:- مېنىڭ پەرىزىمدە نۆۋەتتە ھەر يىلى مەملىكىتىمىزدە تاماق ئۈستەللىرىدە ئىستىمال قىلىنىپ بولىدىغان ئازگال مېيى 300~200 توننىغا يېتىشى مۇمكىن، جوڭگو خەلقى بىر يىلدا ئىستىمال قىلىپ بولىدىغان ماينىڭ (ئۆسۈملۈك مېيى ھايۋانات مېيى قوشۇلۇپ)ئومومى مىقدارى22مىليون5يۈزمىڭ توننا بولۇپ مۇشۇ بويىچە ھىساپلىغاندا ئەگەر سىز دائىم سىرتتا تاماق يىسىڭىز، يىگەن 10 ۋاقلىق تامىقىڭىزنىڭ بىر ۋاقلىقىدا چوقۇم يىگىنىڭىز ئازگال مېيى بولىشى مۇمكىن.

ئازگال مېيىنى پەرقلەندۈرۈش ئۇسۇلى:

ئەمىلىيەتتە ھۆكۈمەت ئورگانلىرى ئازگال مېيىنى ئېنىق ئايرىش ، ۋە پەرقلەندۈرۈش توغرىسىدا ئاددى ۋە توغرا بولغان ئۇسۇلىنى تېخى ئېلان قىلمىدى، شۇنداقتىمۇ توردا تورداشلارنىڭ كۆرسەتكىنى بويىچە بۇ يەرگە قوشۇمچە قىلىپ قويدۇم.

كۈزىتىش،تېتىپ بېقىش، پۇراش،ئاڭلاش،سوراش

1.   كۈزىتىش:سېتىۋالغان ماينىڭ سۈزۈكلىكىگە قاراش، ساپ مايلار ئىنتايىن سۈزۈك بولىدۇ.

2.   پۇراش، ئازگال مايلىرىدىن ئازراق بولسىمۇ غەلىتە پۇراق چىقىدۇ.

3.   تېتىپ بېقىش، گەرچە ماينى بىر تېمىم بولسىمۇ خام پېتى تىلغا تەگكۈزۈپ تېتىپ باققاندا غەلىتە تەملىك بولغانلىرى ئازگال مېيى بولۇشى ئېھتىمالغا يېقىن.

4.   ئاڭلاش، مايدىن بىرنەچچە تېمىم ئېلىپ قەغەزگە تېمىتقاندىن كېيىن ئوت يېقىپ كۆيىشىنى ئاڭلاپ بېقىش، چىرىس-چىرىس ئاۋاز چىققان بولسا ئازگال مېيى بولىشى مۇمكىن، چۈنكى ئازگال مېيىنىڭ ئىچىدە دائىم سۇ تەركىبى بولىدۇ، ئۇنىڭدىنمۇ قاتتىقراق چاراسلاپ كۆيگەن بولسا ماي ئىچىگە ساختا نەرسىلەر قوشۇلغان بولىشى مۇمكىن.

5.   پارچە ماي سېتىۋالغاندا ماي ساتقۇچىدىن ماينى نەدىن ئەكىرگەنلىكىنى سوراش، قاچىلاقلىق تەييار مايلارنى سېتىۋالغاندا ماركىسىغا، ئىشلەنگەن زاۋۇت ئورنىغا، ھەرخىل ئۆلچەم ، ئىجازەت نومۇرلىرىغا دىققەت قىلىش كېرەك.

دىمەك ئاسان ئەمىلىيەتتە ئازگال مېيى بىلەن پارچە سېتىلىدىغان مايلارنىڭ رەڭگى، پۇرىقى جەھەتلەردە پەرقلەندۈرۈش تەس.
  
ئازگال مېيىنى ئىستىمال قىلغاندا قانداق ئاقىۋەتلەرنى ئېلىپ كېلىدۇ؟

ئازگال مېيىنىڭ تەركىبىدە خىمىيىلىك ماددا بولۇپ ئۇنىڭ كىسلاتالىقى يوقۇرى، تەركىبىدە راك پەيدا قىلغۇچى ماددا بار، دائىم ئازگال مېيىنى ئىستىمال قىلغاندا كىشىلەردە بەدەن ئېغىرلىقى تۆۋەنلەپ كېتىش، يېتىلىشى توسالغۇغا ئۇچراش، ئاسانلا ئىچى سۈرۈش، ئۈچەي ياللۇغىغا گىرىپتار بولۇش، جىگەر، يۈرەك ۋە بۆرەك ئىششىپ قېلىش، ياكى يوغىناپ قېلىش، جىگەرنى ماي قاپلاپ كېتىش، ھەتتا جىگەر راكى، ئۆسمە راكى، ئاشقازان راكى، بۆرەك راكى، ئۈچەي راكى، ئەمچەك راكى قاتارلىق ئەجەللىك كېسەللىكلەرنى پەيدا قىلىشى مۇمكىن.
  
مالاچۈئەر، خوگونى ئەمدى يىمەيلى!ئازگال مېيىنى ئىشلەش نەقمەيدانىنى كۆرۈپ قويۇڭ مەنبە: يەر شارى تورىئەۋرەز يولىدىن ئازگال مېيى ئىزدەش 
  
رېستۇران ئەخلەتلىرىدىن ئازگال مېيى ئىزدەش JfVGs; _,  
رېستۇراندا ئاشقان – تاشقان قورۇمىلارئازگال مېيى ئىشلەپچىقىرىش نەقمەيدانى  چوشقىنىڭ ئۆپكە-ھېسىپلىرىمۇ ئازگال مېيى ئىشلەيدىغان ياخشى ماتىرىيال    
چوشقىغا بېرىلىدىغان ئاشقا-تاشقان تاماقلار  
 ئازگال مېيى ئىشلەپچىقىرىش نەقمەيدانى        مەنبە:بارلىق تەشۋىقات ۋاستىلىرى ..سوخۇش ،شىنلاڭ ..يەرشارى ۋاقىت گىزىتى تورى ..........
[ بۇ يازمىنىilimدە2011-09-15 12:12قايتا تەھرىرلىدى ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-09-15 11:55 |
tohotur
دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 251
نادىر تېما : 4
يازما سانى : 682
شۆھرەت: 3717 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 3718 سوم
تۆھپە: 2192 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 2195 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 1529(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-21
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

سىرتتىن تاماق يىمەيلى جېنىمىزغا جاپا قىلىپ
西部医院
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 12:04 |
ilim
دەرىجىسى : باشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 35
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 508
شۆھرەت: 3326 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 3378 سوم
تۆھپە: 1850 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1882 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 778(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ياق تۇڭگانلارنىڭ بەك تاتلىق ..بەك ئوخشايدۇ ..تازا يەيلى ..
بىر خىل پەيزى خە نىيۇرۇمىيەنلىرى ..خوگولىرى ..مالاچۈەرلىرى ..
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 12:13 |
79588010
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3129
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 32
شۆھرەت: 160 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 160 سوم
تۆھپە: 96 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 96 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 20(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-05
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

بىر خىل پەيزى.........   ھاھاھاھاھا...........................
hawar
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 13:35 |
tarim
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 2064
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 24
شۆھرەت: 193 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 194 سوم
تۆھپە: 102 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 103 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 109(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-31
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

يەۋاتقان مايغا دىققەت قىلمىساق بولمايدىغان دەرىجىگە يېتىپتۇ.
ئازگال مايلىرى ئەۋرەز يولىدىن مالاچۈەرخانىلارغىلا ئەمەس، ئاشخانا، تاماق ئۈستەللىرىگە چىققانلىقى مۇناسىۋەتلىك خەۋەرلەردە ئىسپاتلاندى.
بۇ تېمىنىڭ مۇكەممەل قىسمىنى كۆرمەكچى بولسىڭىز، تۆۋەندىكى ئادرېستا بار:
http://bbs.anatuprak.com/read.php?tid=12472
ئەلبەھرە تورى  www.elbehre.com
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 14:19 |
altunqi
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3247
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 8
شۆھرەت: 40 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 40 سوم
تۆھپە: 24 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 24 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 14(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-14
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-11
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ۋاھ نىمە ئېسىل مايلار بۇ ،بۇمايلاردىن ئېسىل تاماقلارنى ئېتىپ سۈپەت نازارەتپىلىكى بىلەن ئىستىماچىلارجەمىيىتىنىڭ غوللۇق كىشىلرنى مېھمان قىلسا بولغۇدەك .
西部医院
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 16:34 |
alnur
ئىنسانسەن، ئىنساندەك ياشىغىن مەغرۇر،بولسۇن ھەم ..

دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 62
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 566
شۆھرەت: 3072 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 3065 سوم
تۆھپە: 1799 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 1806 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 233(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئىچىم ئېلىشىپ ياندۇرۋەتكىلى تاسلا قالدىم، نېمانداق مەينەتچىلىك بۇ!
sarkar
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 17:31 |
79588010
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3129
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 32
شۆھرەت: 160 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 160 سوم
تۆھپە: 96 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 96 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 20(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-05
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئەگەر مۇشۇ مايدىن ئاپتوموبىل يېقىلغۇسى ئىشلەپچىقارغىلى بولسا،بۇ مايلارنى جوزىنىڭ ئۈستىگە چىقىرايلى دەپمۇ چىقارغىلى بولماسئىدى ھەقاچان..........(نېفىت باھاسىنىڭ ئۆرلەپ كەتكىنىدە)
مۇشۇ ھەقتە تەتقىقاتلار يوقمىدۇ؟؟؟(ئۆسۈملۈك يېغى ياكى ھايۋانات يېغىدىن يېقىلغۇ ئىشلەپچىقىرىدىغان)....... ..........كىم تەتقىق قىلالىسا شۇ نوچى
hawar
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 17:40 |
79588010
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 3129
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 32
شۆھرەت: 160 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 160 سوم
تۆھپە: 96 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 96 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 20(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-05
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

توردىن ئىزدەپ كۆرسەم بۇنداق ئىش باركەن.....
http://motorcycle.sh.cn/t_155076.htm
http://www.qc0769.com/html/News-4323.htm
كىرسىن بىلەن ماڭىدىغان ماشىنىلارغا ئۆسۈملۈك مېيىنى ئىشلىتىپ ئارىلاشما يېقىلغۇقىلىپ ئىشلەتكەن..پەقەت ئالاھىدە بىر قۇرۇلمىنى قوشۇمچە ئورناتسىلا ماشىنا مېڭىۋېرىدۇ...بۇخىل يېقىلغۇ تېخى مۇھىت ئاسرايدىكەن تېخى .........يامان ئىشنىڭمۇ ياخشى تەرىپى بولىدىكەن دېسە..................
كېيىن بىرەر تونۇش تۇڭگاننىڭ ئاشخانىسى ئالدىدا توختاپ :小马ماشىنامغا ماي قاچىلاپ قويە دەيدىغان كۈنلەر كېلەمدۇ قانداق......
http://www.in-en.com/oil/html/oil-0951095188741546.html
[ بۇ يازمىنى79588010دە2011-09-15 18:12قايتا تەھرىرل ]
sarkar
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 18:03 |
tugluk
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 678
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 120
شۆھرەت: 879 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 872 سوم
تۆھپە: 475 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 481 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 148(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-19
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

بۇ چوشقا قوتانلىرىدىن كىلىۋاتقان مايلارنى ھىچكىم نازارەت قىلمايدىكەن-ھە!؟.
يەپ كۆنۈپ قالدىمۇ -يا،نازارەتچى بۇرادەر!؟.
______  چاغاندا ئىدارىدىن قوناق مېيى بىرىپتۇ ______ دەپ يىدۈرۈپ سالمىسا بولاتتى بىزنىڭ كەمبەغەل جۇرىن................
ھە،تېخى بىر نايناقنىڭ :_____ بىزنىڭ ئۇ  ساقال كىشى ئۇدۇل كەلگەن يەردە تاماق يىمەيدۇ،مەن يەۋىرىمەن!_____ دەپ  كېرىلگىنىنى كۆرگەن ئىدىم.قارىغاندا ئۇ ساقال كىشى خېلى پەملىك ئىكەن.

ئەۋرەز ئاققان ئرىقتا،
تۇغۇلغان ھەي يۇنداكەش.
ھەي يۇندا كەش ،يۇندا كەش،
قازان ئاسقان يۇنداكەش.

شۇڭا ھالال- ھارامنى ،
تەكىتلەيمىز ئەمەسمۇ؟
ئادەم بىلەن ھايۋاننى ،
سۈپەتلەيمىز ئەمەسمۇ؟!.

ھەي يۇندا كەش ،يۇندا كەش،
ئادەم ئەمەس يۇندا كەش.
يالماپ يىگەن جاھاننى،
قاچان تويار يۇندا كەش!.
[ بۇ يازمىنىtuglukدە2011-09-16 00:58قايتا تەھرىرلىد ]
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-15 23:48 |
sardar
دەرىجىسى : يىڭى ئەزا


UID نۇمۇرى : 530
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 59
شۆھرەت: 305 كىشىلىك
مۇنبەرپۇلى: 305 سوم
تۆھپە: 183 ھەسسىلىك
ياخشى باھا: 183 نۇقتا
توردىكى ۋاقتى : 135(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-05
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

 

ئەڭ ياخشىسى سۇ ماينى تۆمۈر ھاشىر سۇ ماي زاۋۇتىدىن سېتىۋېلىپ يەڭ ئۇ جايدىكى ماي باسىدىغان ئورۇنلارنىڭ، زاۋۇتلارنىڭ تازلىق جەھەتتىن بولسۇن ۋە باشقا جەھەتلەر دە بەك ياخشىكەن.
چوققا [10 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-16 00:12 |
كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
«123»Pages: 1/3     Go
Bagdax bbs » خەۋەر ئۇچۇرلار