zaghun يوللىغان ۋاقتى 2013-10-11 11:16 PM
/ G" [9 S0 @3 J- s+ v3 q0 x+ P ^ئەسسالامۇئەلەيكۇم ئارچا ھەدە.
1 q$ y" C3 W. p% Y8 d% _; M3 Bبالىنى قانچە يېشىدىن با ...
" B% L, d: s. A2 sبۇرۇنقى ئانىلىرىمىز بوۋاق تۇغۇلۇپ يېرىم سائەتتىن كېيىنلا ئانىسىنى ئىمىتىشكە كۆكسىنى (سۈت بولسۇن بولمىسۇن) بوۋاقنىڭ ئاغزىغا دوملايدىكەنتۇق، بۇنىڭ سۈت پەيدا بولۇشقا پايدىسى بولىدىكەن. بوۋاق بەش - ئالتە كۈنلۈك بولغاندىلا مىجەزى ياخشى، ئورۇنلۇق گەپ قىلىدىغان بىرسى ئېغىزلاندۇرۇپ بېرىدىكەنتۇق، ئېغىزلاندۇرۇشتا ھەمەك نان بىلەن ياڭاق بادامنى بىرلىكتە سۈيۈقراق چايناپ بالىغا يىغۈزىدىكەن. ئون كۈنلۈك بولغاندا بۇلماق ئېتىپ بېرىدىكەن، ئانا سۈتىنى ئاساس تاماقنى قوشۇمچە قىلىدىكەن. كەچتە ئۇخاشتىن بۇرۇنمۇ بىر ۋاخ بۇلماق بېرىپ ياتقۇزسا ياىشى ئۇخلاشقا پايدىسى بولىدىكەن.
" e# L$ W' `( ?+ Q0 a4 P. f
6 o( W1 K) A& g2 z" v" {بۇلماق ئېتىش ئۇسۇلى:
/ I( r* I7 Z, q; T
بوۋاقنىڭ چوڭ تەرىتىگە قاراپ بېقىپ رەڭگى سېرىق بولسا تىرناقتەك چوڭلۇقتا ئېرىتكەن قويماي تەييارلايمىز، تەرىتى كۆكۈش بولسا سەل جىقراق قۇيرۇق ماي سالىمىز. ئىلمان سۇغا ماي، بىر قوشۇق شىكەر ۋە مۇۋاپىق ئاق ئۇن سېلىپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ(ئۇننى مونەك قىلىپ قويۇشقا بولمايدۇ) ئوت كۈچنى تۆۋەن تەڭشەپ ئۇزاق قاينىتىمىز. بۇلماق ئوماچنىڭ قويۇقلىقىدا بولسا مۇۋاپىق بولغان بولىدۇ.
( j+ L) W/ k- r2 y! F! U
) q$ d2 s: x/ f, vبوۋاق تۆت ئايلىق بولغاندا، يېرىم تۇخۇمغا ئىككى قوشۇق سوغۇق سۇ قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ پىيالە بىلەنلا جىمبىلگە سېلىپ ھورداپ پىشۇرۇپ، سوۋۇغاندا ئېزىپلا بالىغا بىۋاستە يىگۈزىمز.
e& n* l7 W( ]* M
9 r0 j3 T) ?4 r$ I
ئالتە ئايلىق بولغاندىن باشلاپ كۈندە بىر ۋاخ ئالتە تال تۈگرە ئېتىپ بەرسەك بولىدۇ. بوۋاقنىڭ تۈەرىسىنى ئادەتتىكىدەكلا ئېتىشكە بولمايدۇ، ئاشقازىنى بۇزۇلماسلىق ئۈچۈن قىيمىنى يۇمشاق چانىۋېتىمز، باش پىياز سالماي غول پىياز ئىشلىتىمىز، قىلتىنى نىپىز ئېچىپ قىيمىنى يېرىمىغا يايسىمان ھالەتتە سالىمىز، ئەتراپىنى پۈرمەي تۈەىمىز، بوش ئوتتا ئۇزاق قاينىتىپ ياخشى پىشۇرۇپ ئالىمز.