مىسرانىم مۇنبىرى

ئىگىسى: noshirwan

ئازگال مېيى: ئەۋرەز يولىدىن تاماق ئۈستىلىگ [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

نېمىلەرنى ئويلا

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 7925
يازما سانى: 441
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 11212
تۆھپە نۇمۇرى: 773
توردا: 5454 سائەت
تىزىم: 2010-8-26
ئاخىرقى: 2015-3-19
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 06:24:39 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
شۇڭلاشقا قارسىغلا داڭلىق ماركا دەپ باشقا يۇرتنىڭ نەرسىللىرىگە ئېسىلۋالماي،ئۆزمىزنىڭ كارخانىللىرى ئىشلەپچىقارغان نەرسىلەرنى ئىستىمال قىلغىنىمىز ياخشى.

ئاللاھ خالىسا&

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 3117
يازما سانى: 2591
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 7699
تۆھپە نۇمۇرى: 1234
توردا: 3114 سائەت
تىزىم: 2010-7-1
ئاخىرقى: 2012-1-29
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 06:28:26 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
يەيدىغان نەرسە پاكىز بولمىسا قەلب  بىۋاستە بۇلغىندىغان ئىش ، قەلب دىل بۇلغانسا ئادەمنىڭ ئىمانغا ، ئەخلاقىغا ئىغىر تەسىرلەرنى ئىلىپ كىلىدۇ .
شۇڭا ئامال بار ، يىمەك-ئچىمەكىنىڭ كىلىش مەنبەسىگە قاتتىق دىققەت قىلىشىمىز بەكمۇ زۆزۈردۇر .

ۋەتەنسىز قۇشلار پەسىللەرگە ۋەتەن دەپ يىغلار !

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 564
يازما سانى: 1097
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 12485
تۆھپە نۇمۇرى: 382
توردا: 6172 سائەت
تىزىم: 2010-5-24
ئاخىرقى: 2013-9-29
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 06:30:43 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاپتور جاۋابىنى بويلاپ 9قەۋەت  .tuz. كە 2011-09-15 04:44 PMئەۋەتىلدى  :
ئەۋرەزدىن ياغ چىقىرىپ سىتىپتۇ دەپ ئاڭلىغان ئىدىم . بۇگۈن ئاشقان -تاشقان تاماقلاردىن ياغ چىقىرىپتۇ - مانا !!
جۇۋازچى قايسى يۇرۇتتا باردۇ ؟ جۇۋازنىڭ يىغى ياخشى ئىدى ~~~  
ئۈرۈمچىدە بار، خابا كوچىسىدا.... (مائارىپ نازارىتىنىڭ كەينىدە) تارتىپ چىقىرىلغان ماينى كۆرۈپ تۇرۇپ ئالىسىز.

ئاسماندىكىنىڭ ھەممىسى شۇڭقار ئەمەس،يۈگۈرگەننىڭ ھەممىسى تۇلپار ئەمەس!

مەن سىنى سۇيىمەن

يىـڭى ئــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 15636
يازما سانى: 40
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8174
تۆھپە نۇمۇرى: 340
توردا: 111 سائەت
تىزىم: 2010-10-29
ئاخىرقى: 2012-11-16
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 06:41:09 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
يائاللا نىمۇ بوپ كىتىپ باردۇ بۇ كۇنلەر

تۈمەن ئۆركىشى

ئۈمىدلىك ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 5555
يازما سانى: 3166
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 19964
تۆھپە نۇمۇرى: 1173
توردا: 10615 سائەت
تىزىم: 2010-8-3
ئاخىرقى: 2015-3-29
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 07:02:49 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاپتور جاۋابىنى بويلاپ 15قەۋەت  بېھزات كە 2011-09-15 05:06 PMئەۋەتىلدى  :
يەنىلا ئۆزىمىزنڭ جۇۋاز مايلىرى ئىشەنچىلىك ، ھازىر ھەر قانداق ئاشخانىغا ئىشەنگىلى بولمايدۇ ،قانداق ماي ئىشلەتكىنىنى دىمەي تۇرايلى ، تازلىقىمۇ ئانچە ياخشى ئەمەس ،ھازىر جەمئىيتىمىزدە ھەر-خىل يۇقۇملۇق كىسەللىكلەرنىڭ يۇقۇشىنىڭ مەنبەسىمۇ دەل تازلىقى ياخشى بولمىغان ئاشخانىلاردا غىزالىنىشتىن بولىۋاتىدۇ ، قازان-قۇمۇچ، چىنە -تەخسە ، چوكا...دىگەندەكلەرنى قانداق ئۇسۇلدا يۇيۇپ تاماق ئۇسىدىغىنىنى بىلگىلى بولمايدۇ!!! ئىشقىلىپ ئازراق جاپا تارتسىمۇ ئوخشىسۇن ئوخشىمىسۇن ئۆيدە ئىتىپ يىگەنگە يەتمەيدۇ !!! خىزمىتى ھەر قانچە ئالدىراش ئاتا-ئانىلار پەرزەنتلىرىڭلارنى ئەقلى ئويغاق ،زىھنى ئۆتكۈر ...چوڭ بولسۇن دىسەڭلار خىزمەتنى باھانە قىلىۋالماي چوقۇم ئۆز قولۇڭلار بىلەن تاماق ئىتىپ بىرىڭلار !!!پاكىزلىق---بەرىكەت ...   


موشۇ گەپلەرنىڭ جېنى بار .ھەممەيلەن دىققەت قىلايلى .

ھايات ـ كۆرەش دىمەكتۇر ! غەلبە ئۇيۇشقانلارغا مەنسۇپ ،ئۈمىد بىلەن ياشاڭ .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 8616
يازما سانى: 175
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 9473
تۆھپە نۇمۇرى: 348
توردا: 3036 سائەت
تىزىم: 2010-8-31
ئاخىرقى: 2015-1-31
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 07:25:38 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاپتور جاۋابىنى بويلاپ 29قەۋەت  owqi555 كە 2011-09-15 06:00 PMئەۋەتىلدى  :

بۇ مايلارنىمۇ بىر نىمە دەپ بولغىلى بولمايدۇ؟گېزىتتە دىيىلىشىچە زاۋۇت قۇرغانلار نامدا ‹‹ئەخلەت مايلاردىن سىلىقلاش مېيى،سەييۇ ئىشلەيمىز ››دەپ ئىجازەتنامە ئېلىپ ئاشۇنداق يۇقىرى تېخنىكا بىلەن سۈزۈلدۈرۈپ بازارغا سالىدىكەن،
چۈچۈتكەندە پاس-پاس قىلىپ چاچرايدىغان مايلار شۇ؟
   ئادەمنى نېمانداق قورقۇتىدىغانسىلەر . ئۇنداق پاس-پاس قىلىپ چاچرىمايدۇ بولمىسا. پۇرىقىدىمۇ مەسىلە يوق. ئاللا ئۆزۈڭگە ئامانەت!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 3371
يازما سانى: 1031
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 11720
تۆھپە نۇمۇرى: 417
توردا: 3123 سائەت
تىزىم: 2010-7-5
ئاخىرقى: 2015-3-3
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 07:28:14 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بىزنىڭ ئاۋاتتىمۇ بار ، ئۆزىمىز كۆرۈپ تۇرۇپ   سېتىۋالىمىز  ساپ زىغىر يېغىنى .
دىققەت قىلساق بولغۇدەك ،  ئەسكەرىتكىنىڭىزگە رەھمەت .

ئويلانماقتىمەن..

ئاكتىپ ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1221
يازما سانى: 703
نادىر تېمىسى: 3
مۇنبەر پۇلى : 25985
تۆھپە نۇمۇرى: 1554
توردا: 6015 سائەت
تىزىم: 2010-5-28
ئاخىرقى: 2015-3-30
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 07:29:12 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
  

ئازگال مېيى:  ئەۋرەز يولىدىن مالاچۇەرخانىغىچە






  
ئازگال مېيى دىگەن نىمە؟ ئۇ قانداق ئىشلىنىدۇ؟
ئازگالمېيى دىگىنىمىز كۈندىلىك تۇرمۇشتا ئۇچراتقان بارلىق ناچار، ساختامايلارنىڭ ئومومىي ئاتىلىشى بولۇپ، ئازگال مېيى تۆۋەندىكىدەك 3 تۈرگەئايرىلىدۇ، 1-خىلى: ئازگال(ئەۋرەز يوللىرى)دىن چىققان ماي بولۇپ،مەملىكەتنىڭ چوڭ –كىچىك بازارلىرىغا جايلاشقان ئاشخانىلاردىن چىققان ،تاماققالدۇقلىرى، ھەرخىل قورۇما قالدۇقلىرى دائىم ئەۋرەز كۆلچەكلىرىگە تۆكۈلۈشئارقىلىق ئەۋرەز يوللىرىدىن ئېقىپ ئۆتىدۇ، ئەۋرەز يوللىرىدىكى سۇ يۈزىدەلەيلەپ يۈرگەن مايلار ۋە چوڭ رېستۇران، قاۋاقخانىلاردا ئاشقان-تاشقان تاماققالدۇقلىرى، ھەرخىل قورۇما قالدۇقلىرىنى (مەخسۇس ماشىنا بىلەن يىغىدىغانمەخسۇس بىر تۈركۈم كىشىلەر بار، بەلكىم سىزمۇ ئۇچراتقان بولىشىڭىز مۇمكىن)يىغىپ ئاددى ئۇسۇلدا قايتا پىششىقلاپ، چېككىلەپ ئىشلەنگەن مايلار،2-خىلى:بۇزۇلغان چوشقا گۆشى، چوشقىنىڭ ئىچكى ئەزالىرى، چوشقا تېرىسىقاتارلىقلارنى پىششىقلاپ، چېككىلەپ چىقارغان مايلار. 3-خىلى: ياغدىنئۆتكۈزۈش ئارقىلىق پۇشۇرۇلىدىغان يىمەكلىكلەرگە ئىشلىتىلىدىغان مايلار.بۇنداق مايلارنىڭ قانچىلىك مايدا قانچىلىك يىمەكلىك پۇشۇرۇشقابولىدىغانلىقى توغرىسىدا ئۆلچىمى بولىدۇ، بىراق بەزىلەر بىر قازان مايغانەچچە ئون ھەسسە ئۆلچەمدىن ئاشۇرۇپ يىمەكلىك پۇشۇرىۋالىدۇ، بىر قازان ماينىنەچچە كۈنلەپ ئىشلىتىدۇ، بۇنداق ماي قارىداپ كەتكەندىن كېيىن يەنە ئازراقيېڭى ماي قويۇپلا داۋاملىق ئىشلىتىدۇ، ئىشلەتكىلى بولمايدىغان ئەھۋالغاكېلىپ قالغاندا ئاندىن تۆكىۋېتىدۇ،ياكى كېرەكسىز ماي يىغىدىغانلارغابېرىۋېتىدۇ. مۇشۇنداق ماينى ئازگال مېيى ئىشلەپچىقارغۇچىلار يىغىۋېلىپقايتىدىن چېككىلەپ، خىمىيىۋىي دورىلارنى سېلىپ سۈزۈكلىتىپ قايتىدىن بازارغائاپىرىپ ئەرزان باھادا ساتىدۇ.

"گۇئاڭجۇ گېزىتى"نىڭ خەۋىرىگەقارىغاندا، خۇيجۇدا بىر باقمىچىلىق بىلەن شۇغۇللىنىدىغان دېھقاننىڭئاشكارىلىشىچە نۇرغۇن چوشقا باقىدىغانلار رېستۇرانلاردىن ئاشقان-تاشقانتاماق قالدۇقلىرىنى يىغىپ ئەكىلىپ ئۈستىدىكى ماينى سۈزۈپ ئېلىپ ئازگال مېيىئىشلەيدىغانلارغا ساتىدىكەن، ئاستىدىكى قېلىپ قالغىنلىرى بىلەن چوشقاباقىدىكەن، ئۇ دېھقاننىڭ دىيىشىچە ئۇ ئۆزىلا مۇشۇنداق سۈزۈپ ئالغان ماينىبىر ئايدا ئاز دىگەندىمۇ 250كىلوغا يېقىن سېتىپ بولىدىكەن، ئۇنىڭ دىيىشىچەئازگال مېيى ئىشلەپچىقارغۇچىلارنىڭ تاپقان پايدىسى چوشقا باققاندىنمۇ ياخشىئىكەن، ئازگال مېيى پىششىقلاپ ئىشلەشنىڭ ئىش پىرىنسىپى ئاددى بولۇپ يىغىپئەكەلگەن ماينى چوڭ قازانغا قويۇپ قاينىتىپ مەلۇم بىر خىل خىمىيىۋىي دورىنىتۆككەندىن كېيىن ماي ئىچىدىكى قالدۇق ماددىلارنىڭ ھەممىسى قازاننىڭئاستىغا چۆكۈپ كېتىدىكەن، ئاندىن بۇنى ماي چېككىلىگۈچى يەنە بىرتۈركۈملەرگە ئۆتكۈزىدىكەن ،يەنە بىر تۈركۈمدىكىلەر بولسا پۇراق يوقىتىش،رەڭ قوشۇش، يەنىمۇ بىر قەدەم سۈزۈكلەشتۈرۈش قاتارلىق مەشغۇلاتلاردىن كېيىنئاندىن سېتىشقا باشلايدىكەن.

گۇڭدوڭنىڭ فوشەندە نۇرغۇنلىغانتاماقخانىلاردا ئاشپەز بولۇپ ئىشلىگەن جاۋ ئۇستىنىڭ ئاشكارلىشىچە،ئاشخانىلارنىڭ ئازگال مېيىنى ئىشلىتىشى ھازىر يېڭىلىق ئەمەس ئىكەن، بۇنداقبولىشىدىكى سەۋەپ پايدا قوغلىشىشتىن كېلىپ چىققان بولۇپ ئازگال مېيىنىساتقۇچىلار ئاشخانىلارغا كىلوسىنى 3يۇەندىن ئۆتكۈزىدىكەن، بەزى چاغلاردابۇنىڭدىنمۇ ئەرزان ساتىدىكەن، ئادەتتىكى مايلارنى ئىشلىتىمەن دىسە كىلوسى9يۈەن تۇرسا ، مۇشۇنداق ئەرزان بولغان ئازگال مېيىنى ئىشلەتكەندە تەننەرختۆۋەنلەپ پايدىنى كۆپ ئالغىلى بولىدىكەن، جاۋ ئۇستىنىڭ دىيىشىچە بىر توننائازگال مېيىنى پىششىقلاپ ئىشلەش ئۈچۈن 300يۈئەن كېتىدىغان بولۇپ ، مۇشۇنداقسودىنى قىلىۋاتقانلاردىن بىر ئايدا 10مىڭ پايدا ئالغانلارمۇ بار.

جاۋئۇستىنىڭ دىيىشىچە: سىچۇئەن قورۇمىلىرى ئاشخانىلىرى ۋە كىچىك ئاشخانىلارمۇشۇنداق ئازگال مېيىنى ئىشلىتىدىكەن، ئويلاپ بېقىڭ ، بۇنداق ئاشخانىلاردائاساسەن ئوت قازان شورپىسى(火锅)، مالاچۇئەر(麻辣串)، بېلىق قورۇمىلىرى،تۈرلۈكقورۇمىلار بولۇپ، بېلىق قورۇمىلىرى ئارانلا ئوننەچچە يۈئەن بولمىغاندا 20يۈەنگىلا سېتىلىدىغان تۇرسا ئويلاپ بېقىڭ بىر تال بېلىق قانچە پۇل، ئىشھەققى قانچە؟ ئۇنىڭ ئۈستىگە ياخشى مايلارنى ئىشلىتىپ پايدا ئالغىلىبولامدۇ؟ يەنە بىر تەرىپى بۇنداق ئاشخانىلاردىكى قورۇمىلارنىڭ كۆپىنچىسىئاچچىق بولغاچقا ئازگال مېيىنىڭ غەيرى پۇرىقى ۋە تەمىنى ئاچچىق تەم بېسىپكېتىدۇ-دە ھېچكىم بىلەلمەي قالىدۇ، بەزى ۋاقىتلاردا ئازراق گېلىڭىزنىقىزىتىدۇ-شۇ.....



جوڭگورادىئو تورىنىڭ خەۋىرىدە ۋوخەن سانائەت ئىنىستىتۇتى يىمەكلىك ئىلمى ۋەقۇرۇلۇش ئىنىستىتۇتىنىڭ پىروففىسسورى خې دوڭ پىڭ يەنە بىر سالاھىتىمەملىكەتلىك ئاشلىق-ماي ئۆلچەملەشتۈرۈش كومىتېتى ماي ماتېرياللىرى خىزمەتگۈرۈپپىسىنىڭ باشلىقى، ئۇ جوڭگو ياشلار گېزىتىنىڭ مۇخبىرىغا مۇنداق دىگەن:-مېنىڭ پەرىزىمدە نۆۋەتتە ھەر يىلى مەملىكىتىمىزدە تاماق ئۈستەللىرىدەئىستىمال قىلىنىپ بولىدىغان ئازگال مېيى 300~200 توننىغا يېتىشى مۇمكىن،جوڭگو خەلقى بىر يىلدا ئىستىمال قىلىپ بولىدىغان ماينىڭ (ئۆسۈملۈك مېيىھايۋانات مېيى قوشۇلۇپ)ئومومى مىقدارى22مىليون5يۈزمىڭ توننا بولۇپ مۇشۇبويىچە ھىساپلىغاندا ئەگەر سىز دائىم سىرتتا تاماق يىسىڭىز، يىگەن 10ۋاقلىق تامىقىڭىزنىڭ بىر ۋاقلىقىدا چوقۇم يىگىنىڭىز ئازگال مېيى بولىشىمۇمكىن.

ئازگال مېيىنى پەرقلەندۈرۈش ئۇسۇلى:

ئەمىلىيەتتەھۆكۈمەت ئورگانلىرى ئازگال مېيىنى ئېنىق ئايرىش ، ۋە پەرقلەندۈرۈشتوغرىسىدا ئاددى ۋە توغرا بولغان ئۇسۇلىنى تېخى ئېلان قىلمىدى، شۇنداقتىمۇتوردا تورداشلارنىڭ كۆرسەتكىنى بويىچە بۇ يەرگە قوشۇمچە قىلىپ قويدۇم.

كۈزىتىش،تېتىپ بېقىش، پۇراش،ئاڭلاش،سوراش

1.   كۈزىتىش:سېتىۋالغان ماينىڭ سۈزۈكلىكىگە قاراش، ساپ مايلار ئىنتايىن سۈزۈك بولىدۇ.

2.   پۇراش، ئازگال مايلىرىدىن ئازراق بولسىمۇ غەلىتە پۇراق چىقىدۇ.

3.  تېتىپ بېقىش، گەرچە ماينى بىر تېمىم بولسىمۇ خام پېتى تىلغا تەگكۈزۈپتېتىپ باققاندا غەلىتە تەملىك بولغانلىرى ئازگال مېيى بولۇشى ئېھتىمالغايېقىن.

4.   ئاڭلاش، مايدىن بىرنەچچە تېمىم ئېلىپ قەغەزگەتېمىتقاندىن كېيىن ئوت يېقىپ كۆيىشىنى ئاڭلاپ بېقىش، چىرىس-چىرىس ئاۋازچىققان بولسا ئازگال مېيى بولىشى مۇمكىن، چۈنكى ئازگال مېيىنىڭ ئىچىدەدائىم سۇ تەركىبى بولىدۇ، ئۇنىڭدىنمۇ قاتتىقراق چاراسلاپ كۆيگەن بولسا مايئىچىگە ساختا نەرسىلەر قوشۇلغان بولىشى مۇمكىن.

5.   پارچە مايسېتىۋالغاندا ماي ساتقۇچىدىن ماينى نەدىن ئەكىرگەنلىكىنى سوراش، قاچىلاقلىقتەييار مايلارنى سېتىۋالغاندا ماركىسىغا، ئىشلەنگەن زاۋۇت ئورنىغا، ھەرخىلئۆلچەم ، ئىجازەت نومۇرلىرىغا دىققەت قىلىش كېرەك.

دىمەك ئاسان ئەمىلىيەتتە ئازگال مېيى بىلەن پارچە سېتىلىدىغان مايلارنىڭ رەڭگى، پۇرىقى جەھەتلەردە پەرقلەندۈرۈش تەس.

ئازگال مېيىنى ئىستىمال قىلغاندا قانداق ئاقىۋەتلەرنى ئېلىپ كېلىدۇ؟

ئازگالمېيىنىڭ تەركىبىدە خىمىيىلىك ماددا بولۇپ ئۇنىڭ كىسلاتالىقى يوقۇرى،تەركىبىدە راك پەيدا قىلغۇچى ماددا بار، دائىم ئازگال مېيىنى ئىستىمالقىلغاندا كىشىلەردە بەدەن ئېغىرلىقى تۆۋەنلەپ كېتىش، يېتىلىشى توسالغۇغائۇچراش، ئاسانلا ئىچى سۈرۈش، ئۈچەي ياللۇغىغا گىرىپتار بولۇش، جىگەر، يۈرەكۋە بۆرەك ئىششىپ قېلىش، ياكى يوغىناپ قېلىش، جىگەرنى ماي قاپلاپ كېتىش،ھەتتا جىگەر راكى، ئۆسمە راكى، ئاشقازان راكى، بۆرەك راكى، ئۈچەي راكى،ئەمچەك راكى قاتارلىق ئەجەللىك كېسەللىكلەرنى پەيدا قىلىشى مۇمكىن.

مالاچۈئەر،خوگونى ئەمدى يىمەيلى!ئازگال مېيىنى ئىشلەش نەقمەيدانىنى كۆرۈپ قويۇڭمەنبە: يەر شارى تورىئەۋرەز يولىدىن ئازگال مېيى ئىزدەش  

رېستۇران ئەخلەتلىرىدىن ئازگال مېيى ئىزدەش JfVGs; _,  
رېستۇراندا ئاشقان – تاشقان قورۇمىلارئازگال مېيى ئىشلەپچىقىرىش نەقمەيدانى چوشقىنىڭ ئۆپكە-ھېسىپلىرىمۇ ئازگال مېيى ئىشلەيدىغان ياخشى ماتىرىيال     
چوشقىغا بېرىلىدىغان ئاشقا-تاشقان تاماقلار  
ئازگال مېيى ئىشلەپچىقىرىش نەقمەيدانى

مەنبە:بارلىق تەشۋىقات ۋاستىلىرى ..سوخۇش ،شىنلاڭ ..يەرشارى ۋاقىت گىزىتى تورى ..........

بۇ  باغداش تورىدا ئەتىگەن يوللانغان تېما. نوشىرۋان يوللىغان يۇقارقى تېمىغا قارىغاندا بۇنىڭ يوللانغان ۋاقتى ئىلگىرىدەك تۇرىدۇ.
http://bbs.bagdax.cn/read.php?tid=3639

http://riziq.cn

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 32830
يازما سانى: 371
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 13016
تۆھپە نۇمۇرى: 1769
توردا: 6373 سائەت
تىزىم: 2011-3-6
ئاخىرقى: 2014-5-1
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 07:51:52 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاپتور جاۋابىنى بويلاپ 39قەۋەت  oychan كە 2011-09-15 07:29 PMئەۋەتىلدى  :

  

ئازگال مېيى:  ئەۋرەز يولىدىن مالاچۇەرخانىغىچە


بۇ  باغداش تورىدا ئەتىگەن يوللانغان تېما. نوشىرۋان يوللىغان يۇقارقى تېمىغا قارىغاندا بۇنىڭ يوللانغان

.......


ئويچان ئەپەندىم. باغداش تورىدىكى موشۇ تېمىغىمۇ ئىنكاس شەكلىدە ئەسلى مەنبەنى ئەسكەرتىپ قويدۇم ھەمدە تېما يوللىغۇچىغا ئۇچۇر قالدۇردۇم. باغداش مۇنبىرىگە قىسقارتىپ يوللىنىپتۇ.
بۇ يازما تۈنۈگۈن كەچتە ئانا تۇپراق مۇنبىرىگە ئەڭ دەسلەپ يوللانغان. ئۇندىن كېيىن تورچى مۇنبىرىگە يوللانغان. گۈدۈكتە تەشۋىق قىلىنغان.
مىسرانىم مۇنبىرىگە بۈگۈن يوللاندى. يۇقۇرىدىكى سۈرەتلەرنى ئانا تۇپراق مۇنبىرىگە موشۇ تېمىغا ئىنكاس سۈپىتىدە يوللىغان ئىدىم.
http://bbs.anatuprak.com/read.php?tid=12472

نەپىرەتنىڭ ئۆزى

يىـڭى ئــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 32502
يازما سانى: 42
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4236
تۆھپە نۇمۇرى: 191
توردا: 3409 سائەت
تىزىم: 2011-3-3
ئاخىرقى: 2014-3-6
يوللىغان ۋاقتى 2011-9-15 08:04:41 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەمما مۇشۇنداق نەرسىلەرنى يەپمۇ ھايات يۈرۈيدىغانلار بىلەن بىللە ياشاپ قالغانلىقىمدىن تولىمۇ ئەپسۇسلىنىمەن. مۇشۇنداق نەرسىلەرنى بىۋاستە ياكى ۋاستىلىق يىگەندىكىن قىرىلىپلا كەتسە بولمامدۇ؟ پاكىز زېمىن بولغاندىدە، ھىچنىمىدىن خاتىرجەم بولغىلى بولمىغان.

كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش