مىسرانىم مۇنبىرى

ئىگىسى: umidwar99

يىمەكلىك مەسىلىلىرى مانا مۇشۇنداق........ [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 80914
يازما سانى: 92
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3126
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 33 سائەت
تىزىم: 2012-6-1
ئاخىرقى: 2012-7-5
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 09:11:31 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
داۋامىنى بولسا تېزرەك يوللىسىڭىز بولاتتى........... بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   جۇلا0996 تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2012-6-4 09:11 AM  


تەدبىرىڭ قانداق بولسا،تەقدىرىڭ شۇنداق بولىدۇ!

كامال تاپ ئۇيغۇركارخانىلىرى

ئاكتىپ ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 7631
يازما سانى: 811
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 14297
تۆھپە نۇمۇرى: 1501
توردا: 3395 سائەت
تىزىم: 2010-8-24
ئاخىرقى: 2014-8-22
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 09:19:31 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
يېقىندا بىر تونۇشۇم  ساياھەت مۇناسىۋىتى بىلەن ئىچكىرى ئۆلكە  ،شىياڭگاڭ .ئاۋمېن قاتارلىق يەرلەرگە بېرىپ كەلدى شىياڭگاڭ ،ئاۋمېنلىق پۇقرالار چوڭ قۇرۇقلۇقنىڭ مەھسۇلاتلىرىغا قاتتىق چەك قويغان ئىكەن .يىمەك -ئىچمەك ،سەي -كۆكتاتلارنى باشقا دۆلەتلەردىن كىرگۇزىدىكەن .ئىلىپ بارغان نەرسىلىرىنى قەتئى كىرگۈزمىگەندىن سىرىت تاسلا قاپتۇ بۇلارنىمۇ ئىچىنى تېشىغا ئۆرۈپ يۇيۇپ تازىلىغىلى

ئۈزەڭنى بىلەي دىسەڭ تارىخىڭنى ئىزدە .يۇقالماي دىسەڭ تىلىڭنى .مەدەنىيىتىڭنى قوغدا.

رىزۋانگۇل0995

ئۈمىدلىك ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 72237
يازما سانى: 2643
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2781
تۆھپە نۇمۇرى: 100
توردا: 2103 سائەت
تىزىم: 2011-12-29
ئاخىرقى: 2014-11-8
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 10:11:56 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
Gittarqi يوللىغان ۋاقتى  2012-6-4 07:33 AM
ھازىر يىمەكلىك بىخەتەرلىك دۆلىتىمىزدە تازا ئۆلچەملەش ...

      

           ۋاي چىڭ تۇتقان بىلەنمۇ خەخنى باشقۇرۇپ بۇللالمتى، ئۇتكەندە بىر يىمەك ئىچمەك

             ساتدىغان تۇنۇشۇمغا بىرى دۇفۇ ئالغاچ كەل دەپتىكەن     

             دۇفۇ  ساتدىغانلارنىڭ دۇفۇ ئىشلەيدىغان يېرىگە بارغانتىم، ئۇلار كۇندىزى

             ئىشلىمەي كىچىسى ئىشلەيدىكەن ، مەن تىخى خۇيزۇلا ئۇخشايدۇ دەپ تىكەنمەن

        سورسام جىڭ خىتتايكەن ئىشلەيدىغان ئۇيگە كىرسەم توت بەش ئەر كالتا ئىشتان دىن بەلەك

ئىشنىم يوق دۇمبىسدە تەرلەپ ئىشلەۋاتمامدۇ قۇسكۇمنىكەلتۇرۇپ دۇفۇنى مۇزلىتدىغانغا

ھويلىسىنىڭ ئۇدۇل كەلگەن يېرگە يىيىپ قۇيۇپتۇ ئتلار يۇرۇيدۇ ئەتراپىدا خەي

ئولسەممۇ يىمەيمەن دەۋەتتىم شۇلارنى كۆرۇپ




ئىي ئاللاھىم ، مىنى ، مىنىڭ كۆزۈمنى ، مىنىڭ ھەممە ئەزايىمنى شەيتانى ھەۋەسلەردىن ساقلىغىن ، سەن مەرھەمەت ئىگىسىدۇرسەن...!!!
~يۈسۈپ ئەلەيھىسسالامنىڭ  دۇئاسى ~

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 71953
يازما سانى: 214
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3376
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 221 سائەت
تىزىم: 2011-12-26
ئاخىرقى: 2013-12-9
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 11:00:30 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

تەم تەڭشىگۈچلەر توغرىلىق پاراڭ!

تاماقلارغا ئىشلىتىلىدىغان تەم تەڭشىگۈچلەر توغرىلىقمۇ نۇرغۇن پاراڭلار چىققان، ۋېيجىڭنى سۆڭەكتىن ياسايدىكەن، خېمىر تۇرۇچنى يەنە بىر نىمىدىن ياسايدىكەن، جاڭيونى تېرىدىن ياسارمىش...... مۇشۇندا مىش مىش پاراڭلار........
خېمىرتۇرۇچ ئۇ بىر خىل باكتىرىيە خالاس، ئۇنى بىر نەرسىدىن ئايرىپ چىققىلى بولمايدۇ، خېمىر تۇرۇچنى پەقەت مۇۋاپىق تىمپىراتۇرىدا ئۆستۈرۈپ يىتىلدۈرۈپ چىقىرىلىدۇ. خېمىر تۇرۇچ باكتىرىيىسىنى ئۆستۈرۈشكە كۆپىنچە قەنت زاۋۇتلىرىنىڭ قالدۇقلىرى (糖蜜) ياكى كىراخمال تەركىبى كۆپرەك بولغان قوناق، پۇرچاق دىگەندەك ماتېرىياللار ئىشلىتىلىدۇ، باكتىرىيە ئۆسۈپ يىتىلگەندە تۆۋەن تىمپىراتۇرىدا قۇرۇتۇش ئۇسۇلىدا ئايرىۋېلىنىپ ۋاكۇئۇملۇق قاچىلىنىدۇ، بۇنىڭ ئۆزى خېلى يۇقىرى تېخنىكا تەلەپ قىلىدۇ، شۇڭا بۇنى ئىشلەپچىقىرالايدىغان چوڭ كارخانىلار ساناقلىقلا، ئەمدى بازاردىكى ئېچىتقۇلارغا كەلسە، ئۇيغۇرلاردا  ئېچىتقۇنى ئۆزى ىشلەپچىقىرالايدىغان زاۋۇت يوق، ھەممىسى ئىچكىرىدىن چىقىدۇ، پەقەت شۇ تاۋار قاراڭغۇ بازاردا قاچىلانغان ساختا تاۋار بولمىسىلا، چوڭ زاۋۇتتىن چىققان مالنىڭ تەركىبىگە قالايمىقان نەرسە ئارىلىشىپ قېلىش ئېھتىمالى ئىنتايىن تۆۋەن.
ۋېيجىڭمۇ ئېچىتقۇغا ئوخشاپ كىتىدۇ، ۋېيجىڭنىڭ ئاساسلىق خېمىيىلىك تەركىبى ناترىي گىلۇتامىك (谷氨酸钠) ، بۇنىڭ سۆڭەكتىن ياسايدىكەن، تېرىدىن ياسايدىكەن دىگەنلەرنى نەزەردىن ساقىت قىلغىلى بولمايدۇ، ئەمما ئاساسلىق خام ئەشياسى كىراخمال تەركىبلىك ئاشلىق، يەنى قوناق. ۋۇجياچۈ شەھرىدە چوڭ بىر ۋېيجىڭ زاۋۇتى بار، لەنجۇ تەرەپتىمۇ شىكەر قومۇش، قوناقتىن ۋېيجىڭ ئىشلەيدىغان زاۋۇتلار بار،بۇلارنى نەق مەيداندا كۆرۈپ گۇۋاھلىق بەرگەن مۇسۇلمانلار بار، مەن بىلىدىغان ئۇيغۇرچە ماركىلىق ۋېيجىڭلار مۇشۇ زاۋۇتلاردىن ئەكىلىپ پارچە قاچىلايدۇ.

ئاچچىقسۇ بىلەن جاڭيو
جاڭيو بىزدە كۆپ ئومۇملاشمىغان،  ئاچچىقسۇغا كەلسەك، ئاچچىقسۇدا ساھەسىدە مېنىڭ بىۋاستە تەجرىبەم بار، ئاچچىقسۇنىڭ ئۈنۈملۈك تەركىبى ئاتىستات كىسلاتا (冰乙酸) ،ھازىر ئۇيغۇرچە خەنچە ماركىدىكى ئاچچىقسۇلار ناھايىتى كۆپ، لىكىن تەركىبى كۆپ پەرق قىلمايدۇ. كۆپىنچە ئاچچىققسۇلار ئازراقىغا ئاشلىقتىن ئېچىتىپ، قالغىنىغا ئاتىستات كىسلاتا نى ئەكىلىپ تۆكۈپلا تەڭشەيدۇ. ئىنساپسىزراقلىرى قۇرۇق سۇغا كىسلاتانى تۆكۈپلا قارا رەڭدە بوياپ سېتىۋىرىدۇ، بۇخىل ئاچچىقسۇ ئۇيغۇرچە بىرقانچە ماركىدا چىقىۋاتىدۇ. قۇرۇق سۇغا كىسلاتا بىلەن بوياقنى تۆككەنگە ئىش پۈتەمدۇ دەيسىز!!! يەنە قوشىدىغان خۇرۇچلىرى بار، ئاچچىقسۇلاردا تۆۋەندىكى خۇرۇچلارنىڭ بولۇشى 95%، يەنى لىمون كىسلاتاسى، چىرىشتىن ساقلىغۇچ، رەڭ، تەم كىرگۈزگۈچ. يۇقارقىلارنىڭ ھەممىس ئىچكىرىدىن چىقىدۇ، بۇنىڭ ئىچىدە لىمون كىسلاتا بىلەن چىرىشتىن ساقلىغۇچتا مەسىلە يوق. رەڭ كىرگۈزگۈچمۇ ئاساسەن قەنت تەركىبلىك ماتېرىيالدىن ئىشلىنىدۇ. ئاساسلىق تەركىب بولغان ئاتىستات كىسلاتانىڭ بازاردا 25 كىلولىق بىر باكى يۇز نەچچە يۈەندىن ئىككى يۈز نەچچە يۈەنگە قەدەر تېپىلىدۇ، قىممەترەكلىرى چەتكىمۇ ئېكىسپورت قىلىنىدىغان ھەقىقىي ئاشلىقتىن چىققانلىرى، بۇنىڭدا چاتاق يوق. بىراق قىممەتنى ئىشلەتسە تەننەرخ ئۆسۈپ كىتىدۇ، شۇڭا كۆپىنچە زاۋۇت ياكى  بولۇپمۇ ئۆيلىرىدە ئاچچىقسۇ چىقىرىپ تارقىتىدىغانلار (بۇلار كۆپىنچە ئاشخانلارنى تەمىنلەيدىكەن) ئەڭ ئەرزانلىرىنى ئىشلىتىدۇ. بۇنداق ئەرزان مالنىڭ مەنبەسى ئېنىق ئەمەس، كيۇ ئەس بەلگىسىمۇ بولمايدۇ. تېخىمۇ ئېغىر مەسىلە تەم كىرگۈزگۈچتە، بازاردىكى تىندۇرۇلغان ئاچچىقسۇ، خۇشپۇراق ئاچچىقسۇ، ئىسلانغان ئاچچىقسۇ دىگەنلەرگە شي خىل تەمنىڭ خۇرۇچىنى قوشسىلا ئىش پۈتىدۇ. بۇ خىل تەم كىرگۈزگۈچنىڭ زاۋۇتلىرى بىر قەدەر كۆپ، مېنىڭ بىۋاستە كۆرگىنىم گۇاڭجۇنىڭ بىر زاۋۇتى ئىشلەپچىقارغان تەم كىرگۈزگۈچى، بۇ زاۋۇتنىڭ ئاچچىقسۇ تەم كۈچلەندۈرگۈچ، تىندۇرۇلغان ئاچچىقسۇ تەم خۇرۇچى، پۇراق كۈچلەنلەندۈرگۈچ، جاڭيونىڭ پۇراق تەم خۇرۇچلىرىدىن باشقا، نوقۇت تەم خۇرۇچى، مۇچ قىيامىنىڭ پۇراق تەم خۇرۇچلىرى، كالا گۆشى،توخۇ گۆشى تەم خۇرۇچلىرى، ھەتتا چوشقا گۆشى تەم خۇرۇچلىرىغا قەدەر مەھسۇلاتلىرى بار. شۇڭا ئامال بار نورمال تەملىك ئاچچىقسۇنى تاللاپ ئىستىمال قىلغان ياخشى، ئادەتتە مۇنداقلا پۇرىسىڭىز تەم-پۇراق كىرگۈزگۈچ قوشقان قوشمىغاننى بىلىۋالالايسىز.
جاڭيونى كۆپ ئىستىمال قىلمايمىز ، ھەم ئاچچىقسۇدىن كۆپ پەرق قىلمايدۇ، يەنى ئاساسلىق مەسىلە يەنىلا تەم كىرگۈزگۈچتە. شۇڭا بۇ توغرىلىق كۆپ توختالماي. ئاچچىقسۇ بىلەن جاڭيودىكى ورتاق مەسىلە-تازىلىق. چوڭ تىپتىكى زاۋۇتلاردا ئاشلىقنى كۇرەكلىك ئېلۋاتور (سەنچې) بىلەنلا ئۇسۇپ مەشغۇلات قىلىدۇ، ئىچىدە ئاشلىق ئوغرىلاپ جان باقىدىغان جانلىقلارمۇ بىللە ئېچىپ كىتىدىغان گەپ. كىچىك زاۋۇتلار تولىمۇ مەينەت. مەن بىر يولداشنىڭ ئاچچقسۇ جاڭيو زاۋۇتىنى كۆرۈپ ھەيران قالغان، ھەتتا ئەڭ ئەقەللىيسى سېخ ئىچىگە كىرگەندە ئاياغنىمۇ ئالماشتۇرمايدۇ، نە نەلەرگە دەسسەپ كەلگەن خەيلىرى بىلەن ئاشلىقنى دەسسەپ يۈرۈپ ئىشلەۋىرىدۇ.
ئاچچىقسۇدا ئۇيغۇرچە ماركىدىكى مۇقىم زاۋۇتى بار، پاكلىقىغا مۇسۇلمانلار گۇۋاھلىق بەرگەن   ماركىلىرىنى ئىشەنچلىك دەپ ئىستىمال قىلسىڭىز بولىدۇ.

ئۈمىدسىزلىك شەيتاننىڭ ئىشىدۇر!!!!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 78534
يازما سانى: 102
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4820
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 155 سائەت
تىزىم: 2012-4-8
ئاخىرقى: 2015-1-9
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 11:24:42 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ھازىرقى يىمەك - ئىشمەكلەرنىڭ قايسىسىدا ئارلاشما ماددىلار يوقتـۇ؟  ھازىر ئۆزىمىزنىڭ مىللىـتى ئىچىدىمۇ  يىمەكلىككە قار سانايدىغان ئىشلار تۇرسا ،باشقا مىللەت يەنى مۇسۇلمان بولمىغان، ئىمانسىز مىللەتلەردىن  قانداق ئۈمۈتلەرنى كۈتكۈلى بولار؟  

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 80914
يازما سانى: 92
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3126
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 33 سائەت
تىزىم: 2012-6-1
ئاخىرقى: 2012-7-5
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 11:37:58 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
شۇنداق ھازىر ھەممە نەرسە جالشپ كەتتى مەن تەبىىي ئۇن قانداق بۇلدىغنى بەك بلىپ كەتمەيتىم،قېنائاملار ئۇن تاتقۇزۇپ ئەكلپتكەن،ھلقى ئۇن گەرچەسەل قارا بولسمۇ تاماق ئەتسەم شۇنچلك ئوخشغان،ھەم تەملك يوتازائەتسمۇ ياغنى سۇمۇرۇپ تۇرغان ئادەتتكى ئۇن بولساھەرگزمۇ ئۇنداق بولمايدۇ مەن ھەرقانچە دىگەن بىلەن سناپ يەپ باقمساڭلار بلمەيسلەر      شاراىت يار بەرسە

تەدبىرىڭ قانداق بولسا،تەقدىرىڭ شۇنداق بولىدۇ!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1322
يازما سانى: 788
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 11195
تۆھپە نۇمۇرى: 350
توردا: 2599 سائەت
تىزىم: 2010-5-29
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 11:54:25 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
باشلىقلارنىڭ يەيدىغان ئاشلىقىنى مەخسۇس  دىھقانچىلىق مەيدانلىرىدىن تەمىنلەيدۇ ،زىيانلىق ئاشلىقنى ئۇلار يىمىگەندىن كېيىن ئەلۋەتتە بىزنىڭ نىمە يېيىشىمىز بىلەن كارى يوقتە .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 30717
يازما سانى: 532
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 6692
تۆھپە نۇمۇرى: 202
توردا: 7067 سائەت
تىزىم: 2011-2-17
ئاخىرقى: 2014-6-30
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 01:09:49 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاللا ئاللا نىمبوپكەتتى بۇ

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 23812
يازما سانى: 171
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 6555
تۆھپە نۇمۇرى: 300
توردا: 520 سائەت
تىزىم: 2010-12-25
ئاخىرقى: 2012-7-6
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 02:18:02 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

ئالامەت858

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 15153
يازما سانى: 12
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8048
تۆھپە نۇمۇرى: 340
توردا: 57 سائەت
تىزىم: 2010-10-25
ئاخىرقى: 2012-6-19
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 04:11:46 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ھەممىمىز دىققەت قىلمىساق بولمايدۇ.

ھايات مەن ئۈچۈن ھەممىدىن قىممەت، ھاياتتىنمۇ قىممەت مۇھەببەت. ۋە لىكىن كىچىمەن ھەر ئىككسىدىن، ئەركىنلىك، ئازاتلىق ئۈچۈنلا پەقەت.
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش