مىسرانىم مۇنبىرى

ئىگىسى: umidwar99

يىمەكلىك مەسىلىلىرى مانا مۇشۇنداق........ [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

تۈمەن ئۆركىشى

ئۈمىدلىك ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 5555
يازما سانى: 3166
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 19964
تۆھپە نۇمۇرى: 1173
توردا: 10615 سائەت
تىزىم: 2010-8-3
ئاخىرقى: 2015-3-29
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 08:18:29 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ھەي قورقۇنۇچليق دۇنيا !!!

ھايات ـ كۆرەش دىمەكتۇر ! غەلبە ئۇيۇشقانلارغا مەنسۇپ ،ئۈمىد بىلەن ياشاڭ .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 71953
يازما سانى: 214
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3376
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 221 سائەت
تىزىم: 2011-12-26
ئاخىرقى: 2013-12-9
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 08:41:28 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

ياز كەلدى، ئۇسسۇزلۇق توغرىلىق گەپ باشلامدۇق؟

ئىچىملىك-يىمەكلىك خۇرۇچى ئەڭ كۆپ قوشۇلىدىغان تۈر، ئاددىي بىر ئىچىملىكنىڭ تەركىبىگە قارىسىڭىز ئون نەچچە خىل خۇرۇچنىڭ نامىنى كۆرىسىز. مىسالەن بىر مىۋە شەربىتىنى مىسالغا ئالساق تەركىبىدە ئاز مىقداردا شۇ خىل مىۋىنىڭ شەربىتى بولغاندىن سىرت بىرمۇنچە خۇرۇچلارنى كۆرىسىز، مەسىلەن ( 苯甲酸钠,山梨酸钾,柠檬酸,阿斯巴甜,AK糖,甜蜜素,安赛蜜,)  دىگەندەك. بۇلار ھەممىسى ئادەتتىكى خۇرۇچلار ، چوڭ مەسىلە يوق، ئۇيغۇرلار ماركىسىدىكى دىيارىمىزدا ئىشلەنگەن قارىقات، چىلان شەربەتلىرى، ھەر خىل چايلار شۇ خىل مىۋىنى خام ئەشيا قىلغان، بۇلارنىڭ كۆپىنچىسى ئىشەنچلىك كىشىلەر  تەرىپىدىن ئىشلەپچىقىرىلىۋاتىدۇ. يېشىل – قىزىل چاي دىگەندەكلەرنى ئىشلەپچىقىرىدىغان زاۋۇتلارمۇ كۆلەملەشكەن، پۈتۈنلەي يېپىق ھالەتتىكى ئىشلەپچىقىرىش لىنىيەسى، بۇ مەھسۇلاتلاردا چاتاق يوق.  دىققەت قىلىشقا تېگىشلىكى ئىچكىرىدە ئىشلەنگەن ، مىۋە تەركىبىدەك نەرسىلەر لەيلەپ تۇرىدىغان، ياكى بىر ئاز قويۇق ئىچىملىكلەر، بۇنداق ئىچىملىكلەرنى مۇنداقلا ياساپ قويغىلى بولمايدۇ، بولمىسا قويىقى قويۇق، سۈيى سۇ بولۇپ ئايرىلىۋالىدۇ، ياكى مىۋە تەركىبلىرى تەكشى لەيلەپ تۇرمايدۇ. بۇنى تەكشى تۇتۇپ تۇرىدىغان (乳化剂,增稠剂)  دىگەندەك بىر نەرسىلەر بار، بۇ شۇبھىلىك خۇرۇچ، يەنى سۆكەڭ يىلىمىنىمۇ مۇشۇنىڭ ئورنىدا ئىشلىتىدۇ. ئۆسۈملۈكتىن ئايرىۋالسا تەننەرخى قىممەت چۈشىدۇ.
مۇز چوكا توغرۇلۇق يېقىندا توردا يوللانغان ‹ بىڭگۇرنىڭ ئىشلەپچىقىرىش جەريانى كىشىلەرنى ئۈمىدسىزلەندۈردى› دىگەن بىر خەۋەرنى كۆرگەن بولىشىڭلار مۇمكن. شۇڭا مۇز چوكا دىگەن نەرسىنى يىمەسلىكنى تەۋسىيە قىلىمەن، سەۋەبى: 1، ھەرخىل تەم ھەر تۈرلۈك رەڭدىكى مۇز چوكىلارنىڭ تەم رەڭگى ئاساسەن تەم تەڭشىگۈچ خۇرۇچتىن كىلىدۇ. باشقا يىمەكلىكتىن يىگىنىمىز يىتىپ ئاشا؛ 2، مۇز چوكا پۈتۈنلەي سوغۇق ھالەتتە ئىشلەپچىقىرىلىدۇ،ئىچىملىك بىر قېتىم مىكروبسىزلاشتىن ئۆتكەن بىلەن ، مۇز چوكىنىڭ خام ماتىرىيالى  مىكروبسىزلاشتىن ئۆتسە ئۆتتى، بولمىسا شۇ پىتى كىرىپ، شۇ پىتى مۇز چوكا بولۇپ چىقىدۇ، شۇڭا ئانچە مۇنچە باكتىرىيە دىگەندەكلەرنىڭ بولىشى تەبىئىي، بەزى كىشىلەر مۇز چوكا يىسىلا قورسىقى ئاغرىيدىغان ئەھۋاللار مۇشۇنىڭ سەۋەبى بولىشىمۇ مۇمكىن. 3. پاكىزلىقىنى بايا مەن تىلغا ئالغان يازمىدىن كۆردۈڭلار ھەقىچان، ئادرىسىنى قوشۇپ قوياي دىسەم تاپالماي قالدىم.

دەۋەرسەك بەك جىق گەپكەن، بىلىدىغانلار بولسا بىلگىنىڭلارنى ئوتتۇرىغا تاشلىغاچ تۇرمامسىلەر؟ تەڭ ئۆگىنەيلى ماندا......

ئۈمىدسىزلىك شەيتاننىڭ ئىشىدۇر!!!!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 71953
يازما سانى: 214
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3376
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 221 سائەت
تىزىم: 2011-12-26
ئاخىرقى: 2013-12-9
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 08:41:39 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
دەۋەرسەك بەك جىق گەپكەن، بىلىدىغانلار بولسا بىلگىنىڭلارنى ئوتتۇرىغا تاشلىغاچ تۇرمامسىلەر؟ تەڭ ئۆگىنەيلى ماندا......

ئۈمىدسىزلىك شەيتاننىڭ ئىشىدۇر!!!!

نېمىلەرنى ئويلا

ئۈمىدلىك ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 12654
يازما سانى: 3011
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 15429
تۆھپە نۇمۇرى: 341
توردا: 3323 سائەت
تىزىم: 2010-10-4
ئاخىرقى: 2015-1-30
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 09:06:47 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاۋۇ سۈت مەسلىسىدە بىر ھەمشىرەم شۇنداق دىۋىدى  راستكەندە...............

ئىنسان ئىمان بىلەن  بەخىتلىكتۇر .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 17420
يازما سانى: 216
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8505
تۆھپە نۇمۇرى: 493
توردا: 3164 سائەت
تىزىم: 2010-11-13
ئاخىرقى: 2015-1-14
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-4 09:43:42 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەخىمەت ئەجىرىڭىزگە.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 77071
يازما سانى: 220
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4268
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 300 سائەت
تىزىم: 2012-3-7
ئاخىرقى: 2014-12-12
يوللىغان ۋاقتى 2012-6-5 11:23:54 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاللا ، ئاللا .نىم بوپكەتتى ئەمدى ؛  خۇشبۇي ماركىلق ئاچچىقسۇ قانداراقتۇ

كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش